11 schoonmaakgeheimen van hotelmeisjes

Als iemand weet hoe je je kamer schoonhoudt, zijn zij het wel

Meest gelezen

1.    Ze ruimen eerst de rommel op
Als je eerst alle rommel opruimt, kun je beginnen met een schone lei. Leeg de prullenbak, haal je bed af, haal je badmat van de vloer en haal je badkamerspullen eventjes van alle plankjes. Zo wordt de verleiding om er gewoon even omheen te vegen minder groot en krijg je geen lelijke vlekken omdat je je spullen alleen even optilt en dan weer op een natte ondergrond terugzet.

Advertisement - Continue Reading Below

2.    Ze geven de voorkeur aan microvezeldoekjes – maar kennen ook de goede vervangers
Hét geheim van goed afstoffen is het gebruiken van de juiste schoonmaakdoekjes. Microvezeldoekjes worden daarbij als best gezien, maar als je die even niet voor handen hebt, kun je ook voor een 100% katoenen doek gaan. Gebruik een oude kussensloop of een oud T-shirt en maak hem even vochtig voordat je van start gaat met boenen. Vermijd doeken van badstof of polyester zo veel mogelijk – deze kunnen zelfs leiden tot meer stof.

Meest gelezen

3.    Ze weten de trucjes voor het snel opmaken van een bed
Ook altijd aan het strugglen met welke lakenhoek nou waar moet? Daar is dus een trucje voor: de labels zitten altijd onderaan, bij het voeteneind. Wat je ook kunt doen, is de hoeken markeren zodat je altijd snel weet welke boven, onder, links of rechts moet.

4.    Ze slaan het stof uit de gordijnen
De beste manier om het stof uit je gordijnen te krijgen, is door er met een handdoek op te slaan. Een handdoek is zwaar genoeg om een impact te hebben, maar is niet zo zwaar dat je last krijgt van je armen. Dus tussen je uitgebreide wasbeurten door geef je je gordijnen even een paar meppen, en ze blijven lekker fris. Daarna wel even met de stofzuiger het stof van de vloer zuigen, of course.

5.    Ze stofzuigen voor het dweilen
Altijd eerst even met de stofzuiger door de kamer voordat je gaat dweilen. Je wilt geen natte haren op je vloer, want die zijn lastig weg te krijgen..

6.    Ze doen de badkamer als laatst
Je kunt het best beginnen met de slaapkamer en eindigen bij de badkamer, zodat de kans op verplaatsing van bacteriën minder groot is.

7.    Ze weten dat schoonmaakmiddelen tijd nodig hebben
Laat je schoonmaakproducten het werk doen. Spuit de douchemuren en het toilet in en laat het spul een paar minuten inwerken. Gebruik die tijd om alles wat er verder in de badkamer schoon te maken is (spiegels, ramen, kastjes etc.) onder handen te nemen. Ga dan terug naar de ingespoten plekken en je zult merken dat je alles veel makkelijker schoonpoetst.

8.    Ze weten welk pad je tijdens het stofzuigen moet volgen
En dat is dus anders dan wat je moeder je heeft geleerd. Begin niet bij het verste gedeelte van de kamer zodat je jezelf de kamer uit kan stofzuigen, maar begin op de plekken waar veel wordt gelopen en stofzuig je dan een weg naar buiten. Zo worden de vaakst bewandelde plekken twee keer gezogen.

9.    Hun favoriete schoonmaakmiddelen staan in de keuken
Dé beste schoonmaakmiddelen zijn goedkoop en bij iedereen in de keuken te vinden: witte azijn en water. Het maakt goed schoon en verwijdert zelfs overblijfsels van andere schoonmaakmiddelen. Om dit wondermiddeltje te brouwen vul je een spuitfles met een deel azijn en drie delen water.

10.    Ze  hebben altijd een tandenborstel bij de hand
Je hoeft nu niet meteen je hele huis onder handen te nemen met een kleine tandenborstel, maar voor sommige plekken zijn ze super handig. Zo maak je bijvoorbeeld makkelijker schoon tussen de tegeltjes in de badkamer.

11.    Ze houden hun tools bij elkaar
Hotelmeisjes hebben al hun tools makkelijk op hun karretjes en daar kun jij ook wat van leren: vul een plastic bak of emmer met al je schoonmaakmiddelen, doekjes en borstels. Wanneer je je handen uit de mouwen wil steken, hoef je niet eerst alles bij elkaar te zoeken, en dat scheelt tijd.
 
8 out of the box stylingtips voor je koffietafel >

Bron: Goodhousekeeping.com