Met deze app hoef je dus nooit meer alleen naar huis te fietsen

Of lopen. Da's een prettig idee.

Meest gelezen

Vroeger, lang geleden, toen ik nog een tiener was, mocht ik van mijn moeder niet, (NOOIT!), alleen vanuit de dorpskroeg naar huis fietsen. En dus had ik meestal gezelschap van mijn (geheime) vriendje-van-het-moment tot in de straat (nooit voor de deur natuurlijk). Als student werd het wat lastiger; want volwassen, zelfstandig, ouderloos en stoer. Maar alleen over straat was niet altijd even prettig.

Advertisement - Continue Reading Below

Zie daar: een paar slimme studenten uit de VS, die een app hebben ontwikkeld om het onveilige gevoel van alleen naar huis fietsen/lopen weg te nemen, zo meldt NOS. Het idee is simpel en doeltreffend. Via de zogeheten Companion-app vraag je een huisgenoot, vriend(in) of lief om je 'gezelschap' te houden. En dan gebeurt er dit:

Meest gelezen

 

Kort gezegd:

> Je voert de route in en gooit er een bericht uit naar één of meerdere van je contacten;
> Die kunnen je op de voet volgen via een kaartje;
> Wijk je van de route af, val je, ga je rennen of wordt plots de koptelefoon losgetrokken, dan krijgt je 'companion' een melding;
> Jij krijgt de vraag of je oké bent;
> Als je niet binnen vijftien seconden reageert, gaat er een hard alarm af, verschijnt er een button om de politie in te schakelen en ook je buddy krijgt een melding.

Bijzonder handig. Nadeel: de app werkt alleen in de US. (Heb je dus geen z*k aan.) Maar! De makers hopen binnenkort met internationale versies te komen. Wij hopen met ze mee. Want: slim.

Er is dus ook een app die vertelt wat modellen eten >