Waarom iedereen de nieuwe Apple Pencil belachelijk maakt

Zelfs alle fanboys konden hun lach niet inhouden tijdens het grootse Apple Event van gisteravond.

Meest gelezen

Gisteravond was het in San Francisco weer tijd voor het jaarlijkse Apple-evenement waar de grote lanceringen voor de komende tijd bekend gemaakt worden. De roze iPhone 6S was natuurlijk geen nieuws meer. Men werd dus vooral wild (WILD) bij het zien van de iPad Pro, en enorme iPad met een display van 12,9 inch en een resolutie van 2732 bij 2048 pixels. Het grote nieuws was echter dat Apple voor het eerst in zee gaat met Microsoft, want Microsoft Office staat op de nieuwe iPad. Twitter ontplofte:

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

 

Maar waar Apple-fans nog meer los op gingen? De Apple Pencil. Het bedrijf lanceerde het ding als een slim potlood dat is voorzien van verschillende sensoren. Het tekenen met de Apple Pencil zou daardoor hetzelfde moeten zijn als met een gewoon potlood op papier.

 

'IF YOU SEE A STYLUS, THEY BLEW IT'
Waar het publiek daarvoor nog traditiegetrouw applaudisseerde voor iedere onthulling die gisteren gedaan werd, klonk er bij de Apple Pencil een luidkeels gelach.

Het was immers Steve Jobs die fel tégen zo'n potlood was en in 2007 - tijdens de lancering van de originele iPhone - nog zei: 'Who wants a stylus? You have to get 'em, put 'em away, you lose 'em, yuck. Nobody wants a stylus.' Tijdens een andere presentatie zou Jobs zelfs gezegd hebben: 'If you see a stylus, they blew it.'

Daarnaast trokken fans hun wenkbrauwen op bij het horen van de prijs: $99. Wat redelijk normaal is, wellicht iets duurder, voor een high-end stylus, maar een onnodige uitgave, omdat iedereen na jaren wel gewend is om zijn vinger - 'the best pointing device in the world', aldus Steve Jobs - te gebruiken. 

Op Twitter stroomden al snel de reacties op de Apple Pencil binnen. En men hield zich niet in:

 

 

 

 

Ach, Apple zal er niet om treuren; er is vast een schare fans die in november uren in de rij zal staan voor het ding. En die iPad Pro gaat natuurlijk over de toonbank vliegen.

Wij gaan in de rij staan voor de nieuwste uitvoering van de Apple Watch. Want: de Apple Watch gaat couture. Jawel: COUTÚRE! >