Er woedt een tabloid oorlog over Sandra Bullocks nieuwe vriend

Een 'deadbeat druggie' of 'geweldige man'. Wie is de echte Bryan Randall?

Meer van Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...

We hebben het hier vrijwel nooit over Sandra Bullock. Tenzij ze weer een grote prijs wint. Wordt verkozen tot 'mooiste van de wereld'. Of 70 miljoen krijgt voor één film.

Sandra Bullock is niet goed voor gossip. Meestal zien we haar alleen als ze in een nieuwe film speelt, dan geeft ze wat interviews, loopt wat rode lopers en grapt - als we mazzel hebben - met goede vriend George Clooney.

ZE HIELD BABY LOUIS VERBORGEN
Sandra is een van de grootste filmsterren ter wereld en toch weten we vrij weinig van haar. In 2010 adopteerde ze zoon Louis zonder dat iemand het doorhad. Dat terwijl de adoptie middenin awards season viel en Sandra de grote favoriet van dat seizoen was (ze won zelfs de Oscar dat jaar). Ze gaf later toe dat ze in die periode telefonische interviews had gegeven met een pruttelende baby Louis op haar arm - "thank god for the mute button" - en toch had niemand er erg in. Sandra is een meester in het gescheiden houden van werk en privé.

Advertisement - Continue Reading Below

Ze had in 2010 haar nieuwe baby kunnen gebruiken voor haar Oscarcampagne, er zijn er genoeg in Hollywood die het doen, maar Sandra toonde Louis pas drie maanden later aan de wereld (op de cover van People) en trok zich vervolgens weer terug. Dat terwijl ze op dat moment in een van de meest pijnlijke scheidingen van Hollywood lag nadat was uitgekomen dat haar man, Jesse James, haar had bedrogen. Ook daarover heeft ze in al die jaren weinig losgelaten. Geen huilinterviews om sympathie op te wekken. Geen rotopmerkingen over haar ex om wraak te nemen.

More From Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...
Waarom Amber Tamblyn onze nieuwe held is
Waarom gossip zo veel beter is voor je

Daarom is het zo verrassend dat de gossipbladen de afgelopen weken vol staan met verhalen over Sandra en haar nieuwe vriend Bryan Randall. Sinds uit is gekomen dat de actrice hem als date heeft meegenomen naar het huwelijk van Jennifer Aniston en Justin Theroux, worden we doodgegooid met informatie over de 'echte Bryan Randall'. En gek genoeg verschillen de versies van wie de man 'echt' is per gossipblad.

GEWELDIG OF DRUGSVERSLAAFD?
De ene helft van het (digitale) tijdschriftenrek noemt hem een geweldige man die Sandra dolgelukkig maakt, de andere helft onthult dagelijks een nieuw 'schokkend feit' over zijn verleden (denk: drugsgebruik, slecht vaderschap en een hondenpoepincident). Het verschil in verslaggeving is zo groot dat het net lijkt alsof er een oorlog woedt in gossipland over Sandra's nieuwe vriend.

Neem de Daily Mail en E! Online. Alle twee brachten ze deze week exclusief 'intieme foto's' van Sandra en Bryan gemaakt in juni die veel spannender klinken dan ze daadwerkelijk zijn (de twee geven elkaar een typisch Amerikaanse vriendschappelijke knuffel wat mij doet vermoeden dat ze in juni nog niet, of pas net aan het daten waren).

E! noemt de foto's 'all lovey dovey' en vertelt in het bijbehorende artikel over het etentje dat Sandra en Bryan afgelopen weekend met Jennifer en Justin hadden. Het verhaal kan niet positiever, er is zelfs een ooggetuige gevonden die (met naam en toenaam!) vertelt hoe leuk de twee stelletjes het hadden en hoe vreselijk gelukkig Sandra leek te zijn.

De Daily Mail daarentegen brengt de knuffelende foto's met een heel ander, iets minder romantisch verhaal namelijk over hoe Sandra's nieuwe vriend een 'voormalig drugsverslaafde' is met 'een slechte relatie met zijn tienerdochter' die pas voor zijn kind ging zorgen 'toen haar moeder overleed aan een drugsoverdosis'. De krant heeft zelfs mugshots en oude, korrelige foto's gevonden om het verhaal kracht bij te zetten.

 

DUIDELIJKE SCHEIDSLIJN
Nu zijn E! en de Daily Mail niet de enige die enorm van toon verschillen. Ook People en US Weekly brengen bijvoorbeeld alleen maar de meest positieve verhalen over Sandra en Bryan (ook zij hadden ooggetuigen in het restaurant afgelopen weekend) terwijl Radar weer de meest verschrikkelijke dingen zegt.

De scheidslijn is duidelijk: de wat bravere, meer celebvriendelijke bladen kiezen er voor om Sandra, toch een van Amerika's meest geliefde actrices, te vriend te houden. Want wie weet krijgen ze straks foto's van het huwelijk (al lijkt me dat sterk). De andere helft, de meer trashy gossips, zien een sappig verhaal over een vrouw die WEER een foute man kiest en melkt dat uit tot het op is.

WIST ZE HET AL?
Ik hoop zelf vooral dat Sandra al weet had van haar nieuwe liefs toch wat heftige verleden (laten we er vanuit gaan dat er vast het een en ander van waar is...) en niet opeens door de gossipbladen is overvallen. Volgens mij gebeurde dat namelijk eerder ook bij Jesse James' affaire. Maar we merken het waarschijnlijk snel genoeg want in oktober komt Sandra's nieuwste film Our Brand is Crisis uit, een belangrijke film die wellicht straks mee gaat dingen bij de Oscars. Neemt Sandra Bryan mee de rode loper op of niet? We gaan het zien.