5 trucjes om goedkoper je Starbucks-koffie te krijgen

5 trucjes die Starbucks geheim houdt.

Refinery29 zette op een rij welke trucjes je bij Starbucks kunt uithalen om niet je halve maandsalaris kwijt te zijn aan latte's, frappe's en cappu's. We delen.

1. Neem je eigen beker mee
Als je je eigen beker meeneemt, rekent Starbucks ongeveer 10 cent minder voor je koffie. Klinkt sullig, maar dat bespaart je dus ongeveer 26 euro. Oke, toegegeven, dat klinkt nog stééds als een sullig bedrag, maar if not for the money, doe het dan voor het milieu.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Koop geen water
Herkenbaar: 's ochtends sta je in de rij en eigenlijk heb je best een beetje dorst, en bij het vooruitzicht van een warme latte krijg je nóg meer zin in een paar slokken koud water. Koop alleen géén flesje water - die dingen kosten al snel ruim twee euro- maar vraag de barista gewoon om een glaasje water. Die horen ze altijd te geven, kosteloos. Als je om de dag een flesje water bi Starbucks haalde en daar nu mee stopt, scheelt dat je al gauw ruim 250 euro per jaar - da's een weekend weg, of twee keer heel decadent uit eten, of een nieuwe winterjas, of schoenen - schoenen! -, of een nieuwe tafel.

Meest gelezen

3. Die iced latte kan veel goedkoper
De prijs van een grote iced latte: ruim 4 euro, bijna 5 euro als je er sojamelk in wil. Wat je ook kunt doen: twee shots espresso bestellen à 2,50 euro en bij de counter met suiker en melk gewoon wat melk erbij gieten. Voilà, da's dan 2 euro die je elke keer bespaart - da's 10 euro per week, als je elke dag een iced latte haalt, of 40 euro per maand.

4. Deel een venti
Neem je dezelfde koffie als je gezelschap? Bestel een venti en vraag om een extra beker. Scheelt je dus geld, want twee keer een tall is duurder dan één keer een venti.

5. Skip de snacks
We snappen: als je haast en honger hebt, lijken die cinnamon swirl donuts, triple Belgian chocolate muffins en tuna and cheese ciabatta's heel wat, maar uiteindelijk smaakt het echt niet zo heel lekker en die muffins met chocola zijn dus echt niet zelf gemaakt. Da's dus vijf of zes euro die je besteedt aan heel mediocre voedsel. Als je dan toch niet voor echt lekker eten gaat, maar voor een quick fix, loop dan even door naar de kiosk en koop er een Snicker voor een euro. 

NB: prijzen variëren van winkel tot winkel.

Zó haal je dus je Frappuccino voor een euro minder >