8 series en films om te zien op Netflix voor Prinsjesdag

Het is Prinsjesdag!

Meest gelezen

Wat betekent: hoedjes, de Gouden Koets, die ieder jaar weer uitgelekte begroting en natuurlijk Koning Willem-Alexander. Om een beetje in de stemming te komen (en blijven) vandaag schotelen we je acht series en films voor waar je jezelf even in moet onderdompelen op Netflix. Ook heerlijk kijkvoer voor andere dagen natuurlijk, maar vandaag extra leuk om te zien. Kijk-ze!

1. House of Cards  
Zouden er bij de aanwezigen van de troonrede onderling ook zoveel intriges, backstabbing en foute praktijken gaande zijn als in deze razendspannende en veelgeprezen serie met Kevin Spacey en Robin Wright?
 
2. The Ides of March  
Dat er in de politiek niet altijd eerlijk gespeeld wordt en dat dit voor ernstige gevolgen kan zorgen, blijkt ook wel uit deze spannende dramafilm met twee heerlijke topacteurs (George Clooney én Ryan Gosling) in de hoofdrol.

Advertisement - Continue Reading Below

3. The Bucket List  
Het draait op Prinsjesdag allemaal om die ene lijst met voornemens van onze regering. Toch liever iets luchtigers zien dan die lange toespraak van de Koning? Bekijk dan in deze mooie en grappige film hoe filmhelden Jack Nicholson en Morgan Freeman hun ‘bucket list’ afstrepen.  
 
4. Margin Call
Waar gaan onze staatscentjes dit jaar weer aan uitgegeven worden? Zie in deze intrigerende dramafilm hoe de economie flink in elkaar kan storten door wat foute ondernemingen bij een investeringsbank op Wall Street. Met (daar is-ie weer!) Kevin Spacey, Demi Moore, Zachary Quinto en nog een reeks topacteurs.  
 
5. Confessions of a Shopaholic  
Leuk al dat financiële gepraat, wij willen de hoedjes van de aanwezige dames zien! Na de troonrede behoefte aan nog meer modepraat? Kijk dan deze gezellige comedy gebaseerd op het bestseller boek.
 
6. Walk the Line
Al sinds ze voor het eerst aan de zijde van Willem-Alexander verscheen, zijn we allemaal in de ban van Máxima. Hoe het is om naast zo’n publiek figuur te staan? Dat zie je in dit Oscarwinnende drama over zanger Johnny Cash (Joaquin Phoenix) en zijn vrouw June Carter (Reese Witherspoon).  

Meest gelezen

7. Pretty Little Liars
Vraag jij je ook af hoe het toch komt dat die Miljoenennota altijd een paar dagen van te voren al gelekt is? Dat informatie soms in verkeerde handen terecht komt, zie je ook in de hitserie Pretty Little Liars.  
 
8. The Queen
Willem Alexander heeft in zijn leven meerdere keren gezegd zijn rol als (toen nog) toekomstige koning best een lastige uitdaging te vinden. In The Queen zie je hoe Britse koningin Elizabeth (Helen Mirren) omging met alle gebeurtenissen rondom de dood van prinses Diana.  

Alle films en series zijn te zien op Netflix: www.netflix.com.