8 schoonmaakfouten die heel veel tijd kosten

Da’s gewoon zonde.

Meest gelezen

1.    Je volgt de ‘van boven naar beneden’-regel niet
Omdat stofzuigen nou niet een klusjes is om je op te verheugen, is het verleidelijk om dat maar als eerst gedaan te hebben. Maar als je daarna in de weer gaat met afstoffen, waarbij al dat stof zo weer op de grond terecht komt, kun je weer helemaal opnieuw beginnen. Eerst stoffen, dan stofzuigen dus.

2.    Je sorteert je was niet
Hoppa, allemaal in de wasmachine. Wij kennen het, het is lekker makkelijk. Maar als je bepaald soort kleren eerst sorteert, zal dit je uiteindelijk veel meer tijd schelen. Pluisjes plukken bijvoorbeeld, daar wil je je kostbare weekend toch niet aan spenderen. Scheid pluisgevers van pluisvangers, zoals handdoeken van wol – en dit rotklusje kun je overslaan.

Advertisement - Continue Reading Below

3.    Je was je ramen op een zonnige dag
Boenen in het zonnetje is natuurlijk fijner dan boenen tijdens een bewolkte dag – toch is dat het moment om je ramen eens te soppen. De warme zon droogt je schoonmaakproducten op je raam al voordat je het kan wegvegen en dit zorgt juist voor strepen. Kun je weer opnieuw beginnen.

4.    Afwassen voor je vaatwasser
Dat heeft dus geen zin. Uit research is gebleken dat je vaat niet schoner wordt als je hem eerst afspoelt. Gooi de etensresten in de vuilnisbak maar zet het dan gewoon in de machine.

Meest gelezen

5.    Je laat je tegelreiniger niet even intrekken.
Laat je schoonmaakproducten in de badkamer altijd even een paar minuten intrekken. Zo geef je het de tijd om de zeepresten en vlekken te ontbinden waardoor je veel minder lang hoeft te schrobben.

6.    Je doet je schoenen niet bij de deur uit
Klinkt logisch en is dan ook een must voor een schone vloer. Als je je schoenen voordat je in je huiskamer stapt uitdoet, zal dat een hoop schoonmaakwerk schelen.

7.    Je gebruikt je pluisroller tegen huisdierhaar
Zo’n plakkerige roller is niet echt effectief wanneer je een pluizenbol in huis hebt. Zo’n ding zit al gauw vol haar en dit kost tijd. Trek in plaats daarvan rubberen handschoenen aan en veeg over je meubels om de haren te vangen. Voor waterproof meubels maak je je handschoenen een beetje vochtig – gaat het nog sneller.

8.    Je vergeet dat je schoonmaaktools ook schoongemaakt moeten worden
Vieze schoonmaakdoekjes, vuile dweilen of volle stofzuigerzakken verwijderen viezigheid niet meer. Je werkt er alleen maar langer en harder mee zonder resultaat. Maak je tools dus schoon of vervang ze als dat nodig is.

11 schoonmaakgeheimen van hotelmeisjes >

Bron: Goodhousekeeping.com