5 belangrijke levenslessen die we hebben geleerd van Disney-schurken

Vooral nummer 4!

Meest gelezen

Goed: de prinssessen en good guys in Disney-films hebben ons veel geleerd, maar als je goed naar schurken kijkt, heb zij ons de interessantste lessen geleerd. Op een rij.

1. 1001 Dalmatiërs - doe het goed of doe het niet
Je kunt van Cruella De Vils praktijken zeggen wat je wil, maar op een goed punt besloot ze dat ze de allerbeste bontjas wilde en toen ging ze er ook voor. Nu verafschuwen we (natúúrlijk) bont, maar De Vils aanpak qua krijgen wat je wil, verdient lof. Toen puppies de next big thing waren in de bontjassen, kocht ze er gelijk 1001 om er de allerbeste jas van te maken, en dat maakt haar een groot voorbeeld van go big or go home.

Advertisement - Continue Reading Below

 

2. Sneeuwwitje - je hebt ten minste één vriendin nodig die goudeerlijk is
De slechte stiefmoeder in Sneeuwwitje had één groot wapen en dat was haar spiegel. 'Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is 't mooiste van het land?' zou je vandaag de dag ongeveer kunnen vertalen als 'zit deze broek goed bij mijn kont?' en 'staan bangs me wel of niet?' en eerlijk - dan wil je gewoon een antwoord dat er niet omheen draait. Sneeuwwitjes stiefmoeder had dus haar spiegel, en natuurlijk kwam het even hard aan toen ze niet meer de knapste van het land bleek te zijn, maar ze was wél op tijd geïnformeerd. Dat is wat waard.

Meest gelezen

 

3. Peter Pan - geef nooit op
Kapitein Haak was niet de succesvolste piraat; de piraten die hij aanstuurde konden allemaal precies niks en hij moest het doen met een haak als hand. Kortom, Peter Pan had op hartstikke veel gebieden een streepje voor (hij was ook nog eens veel jonger en fitter), maar gaf Kapitein Haak de strijd met 'm ooit op? Nee. 

 

4. De Zeemeermin - hou van je lichaam
Zeeheks Ursula leed aan obesitas en had een hele nare lach. Toch was ze fierce als geen ander en drapeerde ze zichzelf glamoureus over zeerotsen. Klasse.

 

5. De Leeuwenkoning - solliciteer pas naar een functie als je er ook echt de skills voor hebt
De dierenwereld in De Leeuwenkoning had het eigenlijk best wel goed voor mekaar: het gras was groen, de dieren waren levend en blij en er was eten genoeg. Scar, however, dacht dat hij het beter kon dan koning Mufasa en joeg vrij onconventioneel op die functie door Mufasa een ravijn in te flikkeren. Als je dan al zo fanatiek achter een positie aangaat, zorg dan ook dat je hem kunt dragen. Scar zong een heel liedje vol met leuzen als be prepared, maar zijn regeerperiode werd een lachertje vol beginnersfouten - er was niet eens eten. Maak van jezelf geen Scar en zorg dat je weet waar je 't over hebt voor je op een baan aast.