Nieuwe film: Twilight

Nieuw op het witte doek, de epische vampierenfilm Twilight.

Lekker veel bloed dus? Valt mee. Deze film grossiert vooral in actiescènes en romantische taferelen.

 

Vertel. De film gaat over de liefde tussen de geheimzinnige, sterke vampier Edward (Robert Pattinson) en de beeldschone, verlegen Bella Swan (Kristen Stewart). Uiteraard wordt de liefde tussen de twee gesaboteerd en dat zorgt voor de nodige dramatische liefdesbeelden met bijpassende bloedrode lippen en doodsbleke gezichten. Geheel volgens de trend, vampieren zijn ontzettend nu.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Is dat zo? Er komen de laatste tijd veel boeken uit over vampieren en volgens Google wordt hier ook extreem vaak naar gezocht op internet. Bovendien is de vampierenserie True Blood op HBO de grootste hit van de zender sinds The Soprano’s en Sex and the City.

 

Saillant detail: Robert Pattinson had voor zijn auditie nooit van de boekenreeks Twilight van Stephanie Meyer – waar de film op is gebaseerd – gehoord. Hij deed alleen maar auditie omdat hij Kristen zo goed vond in Into The Wild.

 

Muzikaal weetje: de soundtrack van de film, Decode van de band Paramore doet het erg goed en ook het complete soundtrackalbum van de film (met o.a. acteur Robert Pattinson en Muse) staat hoog in de Billboard 200. Daarmee is dit de populairste soundtrackcd sinds de cd van 8 Mile.

 

Meer info: www.twilightthemovie.com