13 dingen waar je in je twintiger jaren mee zou moeten beginnen

#4: Eet chocola als je dat wil en noem het in godsnaam nooit 'zondigen'.

Meest gelezen

1. Stoppen met je druk maken om je kledingmaat
Maar echt. Want kledingmaten, dames en heren, gaan nergens over, want ze zijn in elke winkel weer anders. Het zijn nummertjes en labeltjes en eerlijk - je kunt veel beter gewoon kijken in de spiegel of het je staat. Desnoods knip je dat matenlabel eruit.

2. Geef jezelf elke keer een compliment als je langs een spiegel loopt
Het is zo makkelijk om elke keer als je langs een spiegel loopt álle dingen te zien die niet goed zitten vandaag, dus ga daar gewoon radicaal tegenin door er een gewoonte van te maken jezelf elke keer een compliment te geven. In je hoofd, that is. Dat kan een Oscar-waardige speech zijn voor jezelf over het al dan niet in je kracht staan, maar bij mij is het gewoon een simpel 'killin' it'.

Advertisement - Continue Reading Below

3. Stop met het daten van gasten die je een slecht gevoel geven
Je lover hoort je het aller-, allerbeste gevoel te geven, en zelfs tijdens ruzies en ergernissen, horen jullie respect voor elkaar te hebben. Geeft-ie je een slecht gevoel, dan ga je er op de lange termijn nóóit spijt van krijgen als je hem laat gaan. Echt niet.

4. Eet chocola als je dat wil en noem het in godsnaam nooit 'zondigen'
Ik kan tegen een aantal dingen heel slecht, en een van die dingen zijn vrouwen die zaniken over of je iets 'mag' eten. Ik eet bijna elke dag chocola (niet heel veel, maar wel elke dag) en niemand heeft me ooit afgewezen om de reden dat ik regelmatig een reep naar binnen werk, en weetje waarom? Omdat iedereen weet dat chocola fantastisch is. 

Meest gelezen

5. Vraag om opslag
Waarschijnlijk krijg je hem niet, maar dat maakt niet uit. Je oefent alvast en dat gaat je over een paar jaar helpen, als je weer om die opslag vraagt en hem wél krijgt. 

6. Spaar voor tegenslagen, maar spaar ook voor vakanties
Het is natuurlijk heel goed om een spaarpotje te hebben voor jeweetmaarnooit, zodat je niet bij een paar tegenslagen drie leningen hoeft af te sluiten, maar je wil ook eh... zélf ervaren wat je verdient door elke dag te werken. Vakantie. Stranden. Dat soort dingen.

7. Stop met het kopen van belachelijk goedkope kleren
Want nee, die zijn niet eerlijk gemaakt. En nee, daar ga je écht niet zo veel plezier van hebben. En ja, die gaan na zes wasbeurten kapot. 

8. Vertel gasten gewoon dat je ongesteld bent
Ik weet ook niet precies wie het heeft gelekt, maar iemand heeft mannen verteld over ongesteldheid. Ze weten het. Nergens dus meer voor nodig om er zelf nog zo omslachtig om heen te draaien door te zeggen 'dat je je niet zo lekker voelt'. 

9. Vind een goed gezichtsritueel
En er zit een verschil tussen een ritueel met allerlei tonics en crèmes dat je doet omdat je denkt dat het moet, en een ritueel dat je ook écht fijn vindt. 

10. Vertrouw je lichaam
We zijn allemaal door onze ouders of door onze televisie of door debiele vrienden verteld dat we op bepaalde tijdstippen moeten eten en dat je na een bepaald aantal calorieën moet stoppen. Probeer dit te beschouwen als onzin, want vaak blijkt dat wanneer je eet als je honger hebt - écht honger hebt - en niet eet als je geen honger hebt, 't allemaal wel in balans blijft. Dat betekent dus dat je de ene dag heel veel kan eten, en de andere dag minder. Dat maakt niks uit.

11. Vind een sport die je echt leuk vindt
Al is het fietsen of wandelen of zelfs badmintonnen: het maakt niet uit. Het is heel veel waard om een sport of workout te vinden waar je niet van gruwelt. 

12. Vertel je lover wat je in bed wil
Ook je fantasieën. Ja dat is awkward, maar wil je de zijne niet ook weten? Doe 't maar gewoon, en zie wat er gebeurt.

13. Vertel de mensen van wie je houdt dat ze fantastisch zijn
Zo vaak mogelijk. Want waarom zou je het niet doen? 

Bron: MarieClaire.com