De 17 soorten beste vrienden die er bestaan

Die van jou zit er SOWIESO tussen.

Meest gelezen

Wie IS eigenlijk je beste vriendin? Dat is moeilijk te zeggen, want eerlijk: hebben we er niet heel veel? De beste vriendin van vroeger, de beste vriendin van school, de beste vriendin op werk, de beste vriendin voor uitgaan...

Op een rij, alle soorten beste vriendinnen die er bestaan.

1. De openminded beste vriendin
Denk: Jenna uit Girls. Ze is de enige die het begrip plannen niet begrijpt en ze is ook de enige van wie je het accepteert dat ze altijd dertig minuten te laat is, en dan niet begrijpt wat daar verkeerd aan is. Wat jullie dan gaan doen? Dat weet je nooit, want 'dat zien we dan wel!' is een van haar lievelingsuitspraken.

Advertisement - Continue Reading Below

2. De beste jeugdvriendin
Je herinnert mensen er geregeld aan dat ze degene is die 'jou echt het allerlangst kent, he!'. Dit doe je omdat a) jullie inmiddels totaal andere levens leiden of b) je het ook een heel cool feit vindt dat iemand al meer dan een decennium vrienden met je is. Oh, en jullie hebben een heel archief aan #tbt's te posten.

3. De denkbeeldige beste vriendin
Geef het maar toe: je kent haar instagrampagina als geen ander, je weet de naam van haar ouders en toen het uitging met haar vriendje had je het eigenlijk geen probleem gevonden langs te komen met chocola en thee. Het enige probleem? Je hebt haar nog nooit ontmoet. Dit is de denkbeeldige vriendin - die ene waarvan je ZEKER weet dat jullie beste vriendinnen waren geworden, als jullie elkaar hadden ontmoet.

Meest gelezen

4. De beste vriendin die je haat
Denk: Gossip Girls Blair en Serena. Het geluid van haar stem kun je soms nauwelijks verdragen en soms, als haar naam op je telefoon verschijnt, zou je het ding het allerliefst tegen de muur willen smijten. Soms zijn er dagen dat álles wat ze doet je ergert, van de manier waarop ze haar mascara op doet tot de manier waarop ze lacht. Maar haat en liefde liggen dicht bij elkaar, en dat klopt, want je haat haar, maar je houdt ook van haar. Heel veel. Ze is ten slotte je beste vriendin.

 

5. De beste tweelingvriendin
Jullie zien er hetzelfde uit, jullie praten hetzelfde, jullie maken dezelfde grappen, jullie vinden dezelfde dingen stom en dezelfde dingen leuk en jullie lopen in een winkel altijd naar dezelfde dingen toe. Jullie hebben gemiddeld twee woorden nodig om elkaar te begrijpen en heel waarschijnlijk hebben jullie ook een eigen taal ontwikkeld.

6. De beste vriendin die in alles anders is
Jij bent blond, zij is bruin. Jij hebt nul tattoos, zij veertien. Jullie hebben níks gemeen, maar op de een of andere manier werkt dat perfect. 

7. De fancy beste vriendin
Je zorgt dat je in ieder geval een beetje geld hebt als je met haar afspreekt, want eten doet ze in de leukste maar ook de duurste tenten. Je snapt nog steeds niet hoe ze haar garderobe heeft opgebouwd en bij haar meeten is eigenlijk altijd de regel, want dát húis.

8. De beste drinkvriendin
Wacht... hoe is ze eigenlijk nuchter?

 

9. De Debbie Downer beste vriendin
Reken maar niet op haar als je je k*t voelt, want de kans is groot dat zij het allemaal nog veel k*tter heeft. Alles is stom, alles is moeilijk, en zelfs leuke dingen hebben voor haar toch altijd een schaduwkant.

10. De enabler beste vriendin
Als je een winkelverslaving wil afschudden, slechte eetgewoontes wil verslaan of wil stoppen met drinken, loop dan weg van de enabler. Ze zal je meenemen naar winkels, zakken vol chips in haar kast hebben of je overhalen tot zeven uur 's ochtends door te halen, want 'je leeft maar één keer!'.

 

11. De beste vriendin met een groot leeftijdsverschil
Of ze is vijf jaar jonger, of ze is vijf jaar ouder. Hoe dan ook, jullie hebben er nog nooit iets van gemerkt. Vooruit - alleen die ene keer toen jullie het hadden over welke liedjes jullie als brugklasser luisterden en welke tv-series jullie als zevenjarigen keken.

12. De antisociale beste vriendin
Ze is op haar allerbest thuis, op de bank, met chips en een film. Je hebt er eigenlijk nooit aan gedacht haar mee te nemen naar een feestje met andere vrienden, en die andere vrienden weten trouwens sowieso nooit zo goed wie ze nou ook alweer precies is, maar dat maakt helemaal niets uit. Jullie weten elkaars favoriete Ben & Jerry-smaken.

13. Je beste collegavriendin
Jullie sturen elkaar dagelijks minstens tien mails over onzinnige zaken en als ze er niet is lijkt de hele werkdag anders en ben je de eerste die haar appt waar ze blijft. Je andere vriendinnen hebben haar nog nooit echt gezien en weten soms zelfs niet eens precies wie ze is, maar dat maakt niet uit. Op kantoor weten jullie ALLES van elkaar, en samen weten jullie ALLES van kantoor.

 

14. De langeafstandsbestevriendin
FaceTime en Whatsapp zijn de enige communicatiemiddelen die jullie gebruiken en je zou het ook niet anders willen. Je kunt uren met haar bellen over letterlijk alles in je leven, en oordelen over mensen of situaties kan ze toch niet, en vice versa, want daarvoor zijn jullie gewoon te ver van elkaar verwijderd.

15. De know it all-beste vriendin
Pas op wat je precies vertelt, want drie van de vier keer weet ze het al of, erger nog, weet ze het beter. De know it all heeft áltijd een antwoord op alles. Neem haar in godsnaam niet mee naar een pubquiz of een een andere vriend(in) die zichzelf graag hoort praten, want voor je het weet vermoeit ze iedereen met een eeuwenlange discussie over een onderwerp waar iedereen eigenlijk al een beetje over is uitgepraat.

16. Je gevaarlijke beste vriendin
Als je als tiener met haar had omgegaan, dan was zij de reden geweest dat je ouders zouden gaan twijfelen of je niet 'met verkeerde mensen omgaat'. Ze slaapt altijd door haar wekker, heeft nooit een plan gehad, brengt je naar feestjes waar je in je eentje stervensbang had geweest en ze staat eigenlijk altijd... aan. Je weet dat je nooit echt samen met haar moet gaan leven, want dat is een doodlopende zaak, maar die paar highs die je met haar af en toe beleeft, zijn goud waard.

 

17. De beste vriendin van je beste vriendin
Jullie deelden een beste vriendin, dus dat was sowieso al één gemeenschappelijk iets, maar ergens along the way bleken jullie nog heel veel meer te delen dan alleen een vriendin en inmiddels praten jullie niet meer alleen over haar, maar ook over elkaar, en trouwens, hoe heette je oorspronkelijke beste vriendin ook alweer...?