Er zijn dit jaar dus meer mensen overleden door selfies dan door haaienaanvallen

Schokkend...

Het jaar is nog niet eens afgelopen en er zijn dit jaar al twaalf(!) mensen overleden terwijl ze een selfie probeerden te maken. En misschien denk je dat haaien véél meer doden op hun geweten hebben... niet dus. Dat zijn er - tot nu toe - acht, zo meldt de website Mashable.
 
Het laatste slachtoffer is nog maar van een paar dagen geleden: een 66-jarige Japanse toerist is overleden toen hij probeerde bij de Taj Mahal een selfie te maken. Hij gleed uit, viel van de trappen en hij overleed aan zijn verwondingen. En hij is dit jaar dus zeker niet de eerste.
 
Zelf snappen we ook heel wat selfies en misschien denk je nu lachend dat dit jou toch nooit overkomt, maar blijkbaar gaan veel mensen zó ver voor een mooie foto dat ze de hele omgeving om zich heen vergeten. Dat kan jou dus net zo goed overkomen. Wil je een selfie maken voor een mooi uitzicht? Kijk eerst om je heen of je wel veilig staat en niet op het scherm van je telefoon waar de omgeving het best naar voren komt.
 
Een andere plek die je moet vermijden zijn treinsporen. Er zijn al een aantal mensen omgekomen omdat ze graag voor een trein op de foto wilden. Ook bij selfies met wilde dieren, zoals beren, hebben een aantal het weleens niet overleefd.
 
Deze gevaarlijke selfies zijn 't de likes op Instagram dus echt niet waard, kunnen we wel stellen.

Advertisement - Continue Reading Below
 
Bron: Women's Health Nederland