Waarom linkshandigen de nieuwe iPhone-update dus NIET moeten installeren

En wel hierom.

Meest gelezen

Het is wat, met die nieuwe iPhone-update, iOs 9. Werd er afgelopen dagen al gewaarschuwd voor de nieuwe feature die je een torenhoge rekening kan bezorgen, nu blijkt dat de update voor linkshandigen een crime is.

Een paar veranderingen in het menu zorgen er namelijk voor dat je vooral de rechterkant van de telefoon nodig hebt. Die rechterkant zit alleen dichtbij de duim van rechtshandigen - linkshandigen moeten altijd twee handen gebruiken. Bijvoorbeeld bij dit menu:

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

 

Ook het swipen is veranderd in de nieuwe update: voorheen sloot je apps af door ze omhoog te swipen, met de nieuwe update moet je ze helemaal naar rechts swipen, wat als linkshandige lastig is. Omdat Apple-problemen een soort van #firstworldproblems zijn, verenigen linkshandigen zich dus op social media om hun beklag te doen.

 

 

 

Het iOs 9-systeem zit op uiteraard op elke nieuwe iPhone 6s, die volgende week bij ons in de schappen ligt. Kaitlyn Jakola, redacteur van Mic:

'De iPhone is eigenlijk nooit ontworpen voor linkshandigen, maar hiervoor leek het nog wel of iOS voor iedereen ontworpen was. Nu lijkt het specifiek voor rechtshandig gebruik te zijn.'

Tja. Één hand of twee handen moeten gebruiken: echte problemen kunnen we het niet noemen, en voor rechtshandigen is de update een grote verbetering. Staat de update nog op jouw telefoon te wachten? Niet installeren als je linkshandig bent, dus. Kan ook.