Er komen GROTE veranderingen aan voor je Facebook-profiel

En dan met name voor je profielfoto.

Meest gelezen

Facebook gaat een grote verandering doorvoeren omtrent een feature dat al bestaat sinds Mark Zuckerberg Facebook oprichtte in zijn Harvard-kamer. Jawel, Facebook pakt onze profielfoto's aan, zo lieten ze gisteren weten. Vanaf nu hoef je het niet meer te doen met een 'saaie' profielfoto, maar kun je een heus filmpje - of nou ja, een soort van GIF - uploaden.

Advertisement - Continue Reading Below

 

En dat ziet er dus echt heel leuk uit:

Meest gelezen

 

Facebook rolt de feature momenteel uit bij een paar gebruikers, maar binnenkort moet-ie voor iedereen beschikbaar zijn. Je kunt een profiel'video' opnemen die 7 seconden lang is (zonder geluid) en die draait vervolgens in een loop op je pagina. Zodra mensen via hun mobieltje op je pagina komen zien ze de video.

Nog een nieuw foefje: Facebook gaat er ook voor zorgen dat je je profielfoto of -video op 'tijdelijk' kunt zetten. Wil je bijvoorbeeld je steun betuigen voor een bepaald doel of laten zien dat je op vakantie bent, dan stel je je foto in voor een paar dagen. Na die dagen zet Facebook je foto automatisch weer terug:

 

Voor hun laatste nieuwigheidje heeft Facebook gekeken naar Tinder. Je kunt vanaf nu ook een 'Bio' toevoegen aan je voorpagina waarin je in één zin je diepste gevoelens kunt neerpennen én vijf begeleidende foto's: