Kleien & breien

TO: Elle Spy
FROM: (B)ELLE
SUBJECT: Kleien & breien

 

Jij ook een prachtig 2009 toegewenst, Spy. Ik gebruik de eerste weken van het nieuwe jaar altijd voor bezinning thuis op de bank.

Meest gelezen

Voor wie niet tussen de regels door kan lezen: ik heb geen geld meer na de aanslag op mijn krediet tijdens de uitverkoop van 2008. Mijn eerste voornemen voor 2009 is om echt, echt minder te shoppen. Dus zit ik nu avond aan avond mijn geest te verrijken voor de tv.

 

 

TELEVISIE = LEERZAAM

Televisie is zó ontzettend leerzaam. BBC4 zendt de ene fantastische modedocumentaire na de andere uit, ik weet nu alles over utility clothing tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en waarom modefotografie de eerste decennia zo statisch was.

Advertisement - Continue Reading Below

 

En dan zijn er de antropologisch en sociologisch enorm interessante programma’s 90210 en Gossip Girl. Ook heel leerzaam: Stylista. Echt, ik wil nu ook graag bij de ELLE werken. O, dat doe ik al? Nee, ik bedoel de fictieve ELLE, met lege bureaus en volle modehokken waar je, als je een feestje hebt, je hele garderobe uit mag trekken. Dat zou nog eens een oplossing zijn, want met een lege portemonnee en de ELLE Style Awards in zicht zit ik met een groot probleem: WAT MOET IK AAN!!

Meest gelezen

 

 

GOLDEN GLOBES 2009

Voor inspiratie keek ik naar de Golden Globe-uitreikingen afgelopen week. Die turquoise leopard dress van Lanvin, die zou ik wel even van Maggie Gyllenhaal willen lenen. Dan doe ik er het hysterische Marilyn Monroe-haar van Drew Barrymore bij, en klaar ben ik.

 

Vond jij trouwens ook niet dat die gouden draperie die J.Lo droeg ‘desperaat’ schreeuwde? Van Rachel Zoe, mijn stijlgoeroe, weet ik dat het totaal ongepast is, zo’n om aandacht bedelende jurk als je zelf niet genomineerd bent. Maar het leek mij ook een beetje een reclamebord, zo van: jongens, ik ben er weer!

 

Het rommelt van de geruchten dat het niet meer zo botert tussen de vampierachtige Marc Anthony en Jen. Hij zou haar zelfs af en toe in elkaar meppen. Van dat laatste geloof ik trouwens niks, want hij ziet eruit alsof zelfs ik hem in tweeën zou kunnen breken en ik heb niet eens de triathlon gedaan, zoals Jen. Maar goed, een gevalletje van what not to wear.

 

 

OBAMA-ME

Ik ben niet alleen benieuwd naar wat ik zelf ga aantrekken naar de ESA, ik kan ook niet wachten op dinsdag: wat zal Michelle Obama, presidentsvrouwe elect, aan hebben? Ik heb alvast geïnvesteerd in waterproof mascara, want ik zal vast weer traantjes laten bij het aanschouwen van Amerika’s eerste familie (de arme Brangelina’s, zo maar van hun troon gestoten).

 

Om alvast in de stemming te komen surfde ik naar de site van Obamicon.Me waar je je eigen Obama-ish poster kan maken; poes H. was zo sympathiek om haar medewerking te verlenen aan dit stukje huisvlijt.

 

 

HUISVLIJT IS HIP

Huisvlijt is sowieso een van mijn voornemens dit jaar. In navolging van jou, Spy (en waarschijnlijk ook door mijn misschien iets te grote inlevingsvermogen in de wereld van Gossip Girl en 90210) ben ik weer begonnen met plaatjes in mijn agenda te plakken. Huisvlijt is hip! Kijk maar naar de enorm leuke kleiversie van Madonna’s Human Nature: Undress Yourself (en luister ook even naar de tekst).

 

Zonder gekheid, ik denk dat ik echt de breipennen van zolder moet gaan halen, want mijn kasjmierverslaving begint uit de hand te lopen. Eerste breiproject: de ongetwijfeld onbetaalbare sjmier trui die Jane Birkin voor Lutz & Patmos heeft verzonnen en die in maart op de markt komt.

 

Het is vast niet moeilijk na te maken, volgens Jane is het een simpele V-halstrui, want ‘my collarbone is the prettiest thing I’ve got’. Zij snapt tenminste ook mijn sjmierverslaving: ‘To have the softest material in the world and wear it for 10 years – that’s my idea of heaven.’ Mmm, als die trui van haar echt tien jaar meegaat, wil ik er nog wel voor dokken ook, geloof ik. Voornemen 1: FAIL.