De man bun is dus nog LANG niet over

Sterker nog, hij zit nog maar net op zijn piek.

Meest gelezen

Man bun-liefhebbers: goed nieuws. De man is van plan nog best een tijdje z'n haar in een knot te draaien. 

Google publiceerde gisteren z'n 2015 Beauty Trends Report, en wat blijkt: 'man bun' is een van de meest gezochte beautytermen op Google. 'How to grow a man bun,' ' how to do a man bun'  en 'how to tie a man bun' zijn het vaakst gebruikte zoektermen. Ondertussen hebben de top 5 man bun-filmpjes zo'n 4,1 miljoen views verzameld op YouTube. 

Advertisement - Continue Reading Below

Kortom: er zouden zomaar 4 miljoen mannen out there kunnen zijn die binnenkort hun haarelastiek erbij pakken en zich bij het man bun-leger voegen. 

Ondertussen is dat ándere populaire mannenkapsel, de Comb Over (à la Don Draper), er nog steeds. Hij was er al even wat langer en is nog steeds aan het groeien in populariteit, zij het langzamer dan de man bun. De interesse in de man bun groeide namelijk opeens explosief en heeft zijn piek nog steeds niet bereikt. Een overzicht:

Meest gelezen

 

Hoe en waarom de man bun opeens zo populair werd in 2015? Google denkt dat het veel te maken heeft met beroemde buns zoals die van Leonardo DiCaprio, Jared Leto en Harry Styles en de hashtag #manbunmonday. 

 

Kortom, omarm de man bun. Het gaat gebeuren.