De opkomst van de half-night-stand

We leggen het uit.

Meest gelezen

Millennials krijgen niet wat ze willen in bed. Dus vertrekken ze eerder.

Na een dronken nacht in 2011 ging Veronica* naar huis met een knappe student. Ze had het net uitgemaakt met een andere jongen uit de studentenvereniging en alles wat ze wilde was een spannende avond. In plaats daarvan kreeg ze een enorme idioot. Ze wilde geen minuut langer met de man in kwestie doorbrengen, dus zodra hij zijn broek weer aan had, vertrok ze. Het was nog geen vijf uur ’s nachts.

Advertisement - Continue Reading Below

Walk of Shame

De half-night-stand, een vroegtijdig vertrek om een ongemakkelijke morning-after te voorkomen. Het maakte in 2011 zijn opwacht en in 2012 deed iedereen het. Hetzelfde jaar als toen Tinder werd opgericht (misschien niet zo toevallig). De app werd de go-to voor casual seks onder twintigers. Jonge vrouwen namen maar al te graag een pagina uit het speelboek van de jongens en vertrekken voor het ochtend is. Maar in plaats van te vertrekken, omdat ze hebben gekregen waar ze voor kwamen (zoals mannen), een orgasme dus, vertrekken zij omdat ze het níet kregen. Vrouwen maken van de half-night-stand dan ook een gewoonte door de slechte seks.

Meest gelezen

Nicole (21), had laatst een man in de slaapkamer wie ze vroeg de nacht niet door te blijven brengen toen ze ontdekte dat hij een ‘micropenis’ had. ‘Hij was zo klein dat hij hem er niet eens inkreeg, dus vroeg ik hem te vertrekken.’

Veronica had ook een aantal half-night-stands, voor ze haar huidige vriend ontmoette. ‘Ik vertrok voor de ochtend, omdat hij eerder een enorme eikel was. Hij weigerde terug te geven, wat ik hem wél gegeven had, of hij wilde een blow job en ik had daar geen zin in. Ik ben ook weleens vertrokken omdat de seks niet bevredigend genoeg was en de avond nog jong.'

Een vriendin van Veronica, Lydia, bevestigt dat: ‘Als je ons niks wil teruggeven en vervolgens ook niet even wil knuffelen..'

Vanuit mannenoogpunt

Van de tien mannen tussen de 24 en 27 die een half-night-stand hebben gehad gelooft er niet een dat het komt door een gebrek aan seksuele bevrediging. Twee hebben het niet eens overwogen als reden. Een antwoordde: ‘Nee. Ik weet dat ik de beste ben in seks.’ In plaats daarvan gaan ze ervan uit dat het vroege vertrek van de dames komt omdat ze het een te grote stap vinden om te blijven slapen.

Jacob (27) vindt de opkomst van de half-night-stand zorgelijk. Hoewel hij ook niet denkt dat bedprestaties er iets mee te maken hebben – vroeg hij zich af waarom een meisje hem recent verliet voor het ochtend was. Hij beschouwt seks een belangrijk onderdeel van een relatie en wordt er nerveus van als iemand vroeg weggaat. ‘Als een meisje om vier uur ’s nachts wil vertrekken, voel ik me verantwoordelijk voor haar veiligheid. Nu moet ik midden in de nacht bezorgd om haar zijn. Als ik haar weer wil zien, hoop ik dat ze blijft, zo niet, dan vind ik het oké als ze liever in haar eigen bed slaapt.’

Eigen bed

Voor vrouwen die weinig one-night-stands hebben, is willen slapen in hun eigen een belangrijke reden waarom ze een jongen eerder verlaten. De laatste keer dat Brigitte (23) vroeg naar huis ging na een wilde avond, was een combinatie van drie dingen: ‘Ik kende de jongen amper, wilde in mijn eigen bed slapen en dacht dat het minder gênant zou zijn om nu te vertrekken dan in de ochtend.' 'Soms wil je gewoon een bed en een douche’, bevestigt Veronica.

Een aantal andere vrouwen die we vroegen naar hun half-night-stand vertelde dat ze weggingen omdat de jongen een creep was of gewoon heel onbeleefd. Twee meisjes bekenden dat ze liever in de nacht weer vertrokken dan dat ze de veroordelende blik van hun huisgenoten moesten aanzien, als ze weer pas ’s ochtends thuiskwamen.

Het is moeilijk te zeggen waarom vrouwen van half-night-stands een gewoonte maken, Tinder heeft er misschien iets mee te maken. Jonge vrouwen zouden denken: weggaan en lekker door blijven Swipen. Uit een Rolling Stones-artikel uit 2014, dat onderzoek deed naar seksgewoonte van millennials blijkt dat vrouwen meer voldoening halen uit seks met een partner dan met een random jongen. Dit omdat ze zich minder comfortabel voelen bij een vreemde en het vaak niet leidt tot een relatie. En ja, misschien is het gebrek aan communicatie bij een half-night-stand en mannen die goede en slechte seks niet van elkaar kunnen onderscheiden ook wel een oorzaak. Maar is het niet onze taak om mannen te trainen in ons orgasmes geven?

One night stand

Feit blijft dat vrouwelijke twintigers om dezelfde reden seks hebben als mannen: ze willen een spannende avond. Als vrouwen geen hete seks krijgen, gaan ze er niet een hele avond voor opgeven. De boodschap zit in de actie: ik vertrek omdat ik niet klaarkwam.

2015: het jaar waarin een knusse nacht in haar eigen bed de one-night-stand overtrof. Lang leve de half-night-stand.

 

*Namen in dit artikel zijn wegens privacyredenen veranderd

 

6 dingen die mannen willen dat wij weten over seks >

Hoe lang moet ik hem laten wachten op seks? >

 

Bron: ELLE.com