Disney-fans, DÍT zijn de nieuwe films voor de komende vier jaar

Van Finding Dory (Yes, I’m a natural blue) tot een hagelnieuw en écht Jungle Book (wáárom nu pas?!); de releases die Walt Disney op stapel heeft voor de komende vier jaar zijn smullen geblazen. Denk: een bank, een dekentje, nacho cheese uit de oven en úrenlang vermaak zoals alleen Disney (en Pixar) dat bieden.  

Meest gelezen

Op een rij, in volgorde van (let wel: Amerikaanse) releasedatum:

The Good Dinosaur
Release op 25 november, een schattige nieuwe film from Pixar waarin dinosaurussen niet zijn uitgestorven, maar gewoon tussen de mensen leven.

Star Wars: The Force Awakens
Liefhebbers kijken er al tijden naar uit en op 18 december is-ie dan eindelijk op het witte doek te zien: de nieuwste uit de Star Wars-serie, incluis een interessante nieuwe slechterik, Kylo Ren.

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

 

The Finest Hours
Chris Pine speelt de hoofdrol in deze rolprent gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1952 over een reddingsactie na een ramp met twee olietanks op water. Releasedatum:  26 januari 2016.

Zootopia
Disney's nieuwste animatiefilm komt uit in maart 2016 en gaat over een vos (met de stem van Jason Bateman) die moet vluchten voor een misdaad die hij niet begaan heeft.

Live-action versie van The Jungle Book
Hoe fantastisch: er komt een live-action film van Jungle Book en de avonturen van Mowgli. En grote namen doen mee. We noemen een Lupita Nyong'o, Scarlett Johansson, Ben Kingsley en Bill Murray. Even wachten nog: 15 april 2016 komt-ie uit.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Captain America: Civil War
Over het nieuwe team Avengers. Dankzij een incident met grote gevolgen ontstaat er een kloof tussen Steve Rogers en Tony Stark. Staat gepland voor 6 mei 2016.

Alice Through the Looking Glass
Op stapel voor 27 mei 2016: de sequel van Tim Burtons versie van klassieker Alice in Wonderland. Mia Wasikowska en Johnny Depp zijn opnieuw van de partij, naast Anne Hathaway en de fantastische Helena Bonham Carter. Dit keer moet Alice terug in de tijd reizen om de Mad Hatter te redden.

Finding Dory
Dit had er al veel eerder moeten zijn: een sequel van Finding Nemo, met Dory (Ellen Degeneres) in de hoofdrol. Nemo en Marlin doen ook mee en helpen de ‘natural blue’ met chronisch geheugenverlies in haar zoektocht naar antwoorden over haar verleden. 17 juni 2016 komt-ie uit.

 

The BFG
Oftewel De Grote Vriendelijke Reus, je kent hem nog uit de tijd dat je alle Roald Dahl-boeken uit de bibliotheek verslond. Steven Spielberg is van plan er een live-action film van te maken, die op 1 juli 2016 uit moet komen. En dat kunnen we alleen maar toejuichen. Een geheugensteuntje nodig? Bekijk hieronder de trailer van de Britse animatieversie uit 1989:

 
Pete's Dragon
Een remake van het origineel uit 1977 (Peter en de Draak), waarin een jonge wees de hulp van een gigantische draak krijgt. 12 Augustus 2016.

Doctor Strange
In de hoofdrol: Benedict Cumberbatch, en dat kan alleen maar goeds opleveren. 26 oktober 2016 komt-ie uit en de rolprent vertelt het verhaal van een falende chirurg die een tweede kans krijgt nadat een tovenaar hem leert om het kwaad te bestrijden.

Moana
Een hagelnieuwe Disney-prinses doet op 23 november 2016 haar intrede. Moana is een tiener die op zoek is naar een eiland in de South Pacific. Ze wordt vergezeld door een Demi God, gespeeld door Dwayne Johnson, die haar helpt tijdens haar reis.

Live-action versie van Beauty and the Beast
Emma Watson! Stanley Tucci! Ewan McGregor! Josh Gad! Kan het nog beter? Nee is het antwoord. Deze real-life versie van Beauty and the Beast móet je zien na 17 maart 2017 (aka nog eeuwen weg).

Guardian of the Galaxy Volume 2
Er is nog maar weinig bekend over deze sequel, die op 5 mei 2017 uit moet komen. Maar naar verluidt keert Chris Pratt terug.

Cars 3
Feest voor kleine (en grote) jochies: Cars movies krijgt een derde editie. 16 juni 2017.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
Er komt geen einde aan de Pirates-serie. Een down-on-his-luck Jack Sparrow (Johnny Depp) speelt uiteraard weer de hoofdrol en er wordt gefluisterd dat Kya Scodelario en Orlando Bloom ook van de partij zijn. 7 juli 2017.

Coco
Op de planning voor 22 november 2017: Coco, een film geïnspireerd op de Mexicaanse Day of the Dead-viering.

Gigantic
Geïnspireerd op het klassieke Jack and the Beanstalk-verhaal, gaat deze film over Jack die reuzen tegen het lijf loopt in de lucht en bevriend raakt met een meisje van 18 meter lang, genaamd Imma. 9 maart 2018.

Toy Story 4
Yep, er komt er nóg een. Dit keer een love story tussen Woody en Bo Beep. Te zien vanaf 15 juni 2018.

The Incredibles
Niets meer dan het feit dat er dus een sequel op The Incredibles komt is er bekend, alleen de releasedatum: 21 juni 2019. Maar dat mag de pret niet drukken.

Bron: GoodHouseKeeping.com - foto's: (Pixar)Disney