Katy Perry is volgens Forbes de artiest die in 2015 het meest verdiende

De vrouw heeft wéér het meeste geld.

Taylor Swift heeft een goed jaar gehad: ze verbrak alle records met album 1989, verkocht tientallen stadions uit met haar 1989 World Tour, en met  behulp van Calvin Harris wist ze koningspaar Beyoncé & Jay Z van de troont te stoten als meest verdienend koppel.

Maar!

Dat is allemaal niet genoeg om Katy Perry te verslaan, want Forbes heeft weer een jaarlijks lijstje, waaruit blijkt dat Perry de best betaalde artiest van het jaar is. 

Advertisement - Continue Reading Below

 

Perry harkte 135 miljoen dollar binnen; dat is dus meer dan 2 miljoen dollar die ze per stad verdiende tijdens haar 126 Prismatic World Tour. Deals met Coty, Claire's en CoverGirl brachten ook flink wat in het laatje.

Taylor Swift verdiende dit jaar 'maar' 80 miljoen dollar. Kleine kanttekening: Swift was tijdens de telperiode van Forbes nog maar net begonnen met haar wereldtour, dus misschien staat ze volgend jaar op één? 

Op de derde plek staat dit jaar Fleetwood Mac met 59,5 miljoen dollar, de vierde plek is voor Lady Gaga met 59 miljoen dollar, en Bey pakte de vijfde (!) plek, met 54,5 miljoen dollar. 

Wie in Nederland het meeste geld binnenharkt? Dat lees je hierrr, uiteraard.