Wat blijkt?! Winnie de Poeh is eigenlijk een MEISJE

Ehm... Wat?!

Oké, blijkbaar zijn we onze hele jeugd voorgelogen. Want Winnie de Poeh, de beer met het rode shirtje, is geen jongen, maar een MEISJE. Dat blijkt uit het nieuwe boek Finding Winnie: The True Story of the World's Most Famous Bear waarin schrijver Lindsay Mattick is teruggegaan naar de originele inspiratiebron voor 's werelds meest geliefde, gele beer.

En dit was haar, de echte Winnie de Poeh:

 

Het zit zo. Winnie de Poeh zoals wij 'm kennen, is vernoemd naar een zwarte beer uit Canada genaamd Winnipeg, wat dus een meisje was. Deze beer werd mee naar Engeland genomen tijdens de Eerste Wereldoorlog door Luitenant Harry Colebourn, die de beer voor slechts 20 dollar had kocht en dikke vriendjes met haar was.

Advertisement - Continue Reading Below

Alleen toen Colebourn vanwege de oorlog naar Frankrijk werd gestuurd, was hij genoodzaakt Winnipeg achter te laten in de dierentuin van Londen.

Daar was Winnipeg gelukkig niet lang alleen, want snel kwam een jongen hem regelmatig opnoemen. Deze jongen, Christopher Robin, was zo dol op Winnipeg de Zwarte Beer dat hij zijn eigen teddybeer naar het beest vernoemde.

Christophers vader, A. A. Milne, was weer zo geïnspireerd door z'n zoons nieuwe vriend, dat hij de Winnie de Poeh verhalen schreef.

Dus daar heb je het. Winnie de Poeh, de echte Winnie, was een meisje. En háár verhaal werd opgeschreven door Lindsay Mattick, de kleindochter van de luitenant die Winnipeg naar Engeland haalde.

Lees ook: De Amerikaanse Muggle heet No-Maj. Niet mee eens? Wen er maar aan! >