1. In 1950 richtte de marketingcampagne van Nutella zich op 'intelligente huisvrouwen': een kilopot Nutella bevat meer dan 5000 caloriën en omdat je wel even deed met zo'n pot, was het een gemakkelijke en goedkope manier om het hele gezin 's ochtends te voorzien van een lekker ontbijt.

2. De liefde van de Duitse Daniel Schobloch voor zijn dagelijkse dosis Nutella ging zó ver dat hij een slot ontwierp om grijpgrage vingers uit zijn pot te weren. Lees hier meer over het Nutellaslot.

3. De Ferrero-groep, waar Nutella onderdeel van uitmaakt, is goed voor zo'n 23,4 miljard dollar, omgerekend zo'n 20,5 miljard euro. Naast Nutella behoren ook Ferrero Rocher en Kinder Chocolade - van Kinder Bueno en die verrassingseieren - tot het chocolade-imperium van de familie Fissolo.

4. De hazelnoten werden in de oorlog pas toegevoegd aan het recept. Doordat er een rantsoen kwam op cacao, voegde banketbakker Pietro Ferrero hazelnoten toe aan zijn originele recept om zo toch genoeg pasta te kunnen maken.

5. De pot, die eruit ziet als een uit de kluiten gewassen inktpot en daarom De Pelikaan heet (vernoemd naar inktmerk Pelikan), kreeg een extra grote opening zodat restjes makkelijk uit de pot konden worden geschraapt.

6. In elke pot van 750 gram Nutella zitten 97 hazelnoten. Dat is meer dan in elke andere pasta. 25 procent van de jaarlijkse wereldwijde hazelnotenproductie wordt opgekocht door Ferrero.

7. Je spreekt Nutella dus uit als 'New-tell-uh'. Ja echt.


Bron: elleeten.nl