Waarom dit fragment uit Casablanca momenteel viral gaat op social media

Een paar dagen na de afschuwelijke aanslagen in Parijs delen veel Fransen deze iconische scène uit de film Casablanca op hun social media-pagina's.

Vive La France! Een beroemde scène uit de Oscarwinnende film Casablanca (1942) wordt op het moment door talloze mensen gedeeld op social media.  

Casablanca speelt zich grotendeels af in een Marokkaanse bar die wordt gerund door Rick Blaine (Humphrey Bogart), die er stilzwijgend een soort neutrale safe haven creëert in het midden van de van de terreur van de Tweede Wereldoorlog, die dan net is begonnen. 

Advertisement - Continue Reading Below

In de scène uit de film die velen Fransen nu delen, zien we nazisoldaten in de eetzaal plots het Duitse strijdlied 'Die Wacht am Rhein' inzetten. Als antwoord daarop beveelt de Tsjechische verzetsleider Victor Laszlo (Paul Henreid) aan het huisorkest om La Marseillaise, het Franse volkslied, te spelen.

De hele eetzaal zingt mee en samen overstemmen ze de Duitse soldaten. 'Vive La France!' hoor je bovendien een vrouw meermaals roepen op het einde. Het fragment is inmiddels al duizenden keren gedeeld op Twitter en Facebook. 

Meest gelezen

 

Bron: Focus Knack