Nooit eerder vertoonde naaktfoto’s van Marilyn Monroe opgedoken

NSFW, maar ook: wat een babe!

Meest gelezen

Zelfs Hollywood-icoon Marilyn Monroe moest ooit from scratch beginnen. Ver, ver voor ze de president Happy Birthday toezong besloot ze uit de kleren te gaan voor wat extra cash. Iets waar ze niet trots op was – ze liet fotograaf Tom Kelley, die de foto’s in 1949 in zijn Hollywood studio van de toen ze 22 jaar oude Marilyn nam, beloven dat-ie nooit iemand erover zou vertellen en haar zo onherkenbaar mogelijk in beeld zou brengen, en tekende de foto’s met ‘Mona Monroe’.

Advertisement - Continue Reading Below

In Marilyn: Her Life in Her Own Words, verklaart ze later dat ze het deed uit 'pure wanhoop' en dat ze er slechts 50 dollar mee had verdiend. Wat er vervolgens met de kiekjes gebeurde? Enkele jaren later werden ze gepubliceerd in de populaire Golden Dream-kalender. In 1952 kwam de pers erachter dat het de inmiddels wereldberoemde Marilyn was op die kittige foto’s.

In eerste instantie probeerde 20th Century Fox de foto’s te negeren en waarschuwde Marilyn dat ze haar filmcarriere konden beschadigen. Maar in een interview gaf de ster zelf toe dat zij het was en dat de foto’s gemaakt waren in een moeilijke tijd in haar leven.

Meest gelezen

Terug naar 2015: de foto’s waren onlangs onderdeel van een expositie georganiseerd door vintage poster- en kunstwinkel Limited Runs. En prints van de foto’s zijn verkrijgbaar via LimitedRuns.com. De 21 originelen zijn naar verluidt miljoenen waard.

 

Bron: ELLE.com