‘I definitely can’t keep up with the Kardashians…’

Onze ELLE.com-collega Brie Schwartz leefde een week als Khlóe Kardashian.

Meest gelezen

Ik vertel het maar gewoon. Eén keer per maand droom ik dat ik Khloé Kardashian ontmoet, waarna we het meteen goed met elkaar kunnen vinden. Ze introduceert me aan Kourtney en Kim als haar nieuwe, beste vriendin. Maar voordat ze haar telefoon tevoorschijn kan halen om een selfie te maken, word ik wakker… Ik vertel je dit niet zodat je me kunt veroordelen om mijn banale onderbewustzijn, maar zodat je begrijpt wat mij inspireerde om mijn droom te laten uitkomen – letterlijk. En aangezien de kans klein is dat ik de meest uitgesproken Kardashian-sister daadwerkelijk zal ontmoeten, vond ik het wel een goed idee om haar te worden, om mijn eigen verdomde selfie maar te maken. Dus ik pakte haar vers gepubliceerde boek Strong Looks Better Naked erbij, sloeg een waist trainer en wat boob tape in, en besloot om zeven dagen met ‘passion and intention’ te leven, net als Khloé.

Advertisement - Continue Reading Below

Deel 1: De work-out
Khlo-Money, zoals ze zichzelf noemt, begint haar dag iedere ochtend om 5.00 uur met wat hardcore body blasting. Ik maakte er maar 7.00 uur van, werd wakker, snoozede 32 minuten, en was toen klaar om me in het zweet te werken met mijn celebrity personal trainer, eh, ik bedoel met mijn Save the Last Dance-soundtrack.

De eerste acht minuten van mijn ochtend spendeerde ik aan het aantrekken van mijn nieuwste aankoop, de Amia waist trainer (die ene waar Khloé bij zweert/waarvoor Khloé betaald wordt).

Meest gelezen

Anders dan de voluptueuze dames van tv (lees: de Kardashian Klan), had ik een uni-boob en een fupa (Fat Upper Pubic Area). Maar ik stond wel wat meer rechtop.

Advertisement - Continue Reading Below

Toen ik aankwam in de sportschool was ik opgelucht dat ik alleen was met een afstandelijke gepensioneerde, zodat ik me niet hoefde te schamen voor mijn misvormde lichaam door het controversionele apparaat dat gemaakt is om je buik meer te laten zweten – want dat is dus goed.

Behalve alle moeite om gewichten van de grond te pakken, was een work-out met een waist trainer niet eens zo erg als ik dacht. Plus: ik was afgeleid door mijn brandende benen aangezien die al weken geen training hadden gehad.

Advertisement - Continue Reading Below

Na ongeveer zes squats (Khloé is helemaal van de benen-work-outs), dacht ik al aan opgeven, maar toen herinnerde ik me iets wat Khloé had gezegd in haar boek: ‘Suffering is not caused by pain but by resisting pain.’ Ze heeft het hier eigenlijk over hoe ze omging met haar post-Lamar liefdesverdriet, niet over deze kontoefeningen, maar ik gebruikte haar mantra om door te zetten.

 

Na een half uur inspanning maakte ik de beginnersfout: ik woog mezelf, omdat ik dacht dat ik wel 10 kilo aan buikzweet had verloren. Terwijl ik verslagen stond te kijken naar het teleurstellend aantal kilo’s, kwam er weer een passage uit Khloé’s boek in me op: ‘You're training for life. Stop looking at the numbers on the scale. This is about health, not numbers. And stop being in such a rush. There is no elevator to success; you have to take the stairs.’

Ik dacht hier vrolijk over na in de lift naar mijn appartement.

Deel 2: Het dieet
Koko Loko, zoals North haar favoriete tante noemt (sorry Kourt), begint haar dag altijd met een zwarte koffie. Tegen achten neemt ze een groot glas water, havermout en een proteïne shake. Ik sloeg de havermout over want ik heb mijn koolhydraten liever in de vorm van taart en nam in plaats daarvan een hardgekookt ei.

Later nam ik mijn eerste slok Lyfe Tea – een teatox die alle Kardashians aanprijzen. Ik was nerveus om iets te proberen met bijwerkingen die te maken hebben met darmen, maar het ging uiteindelijk wel.

Meest gelezen

Om 11.00 uur nam ik net als Khloé een appel met pindakaas. Het voelde als vals spelen omdat de lunch pas over twee uur zou zijn, maar whatevs, als Khloé zo 15 kilo kan verliezen, ben ik in.

Met lunchtijd was ik enthousiast toen ik erachter kwam dat Khloé altijd kipsalade eet, maar mijn enthousiasme werd al gauw minder toen ik haar recept las: geen zoete dressing of gefrituurde noodles… Nou, ja. Het leven draait tenslotte om het maken van offers voor de dingen waarin je gelooft, zoals in dit geval, direct gewichtsverlies.

Om 15.00 uur knabbelt ze wat van haar huisgemaakte humus, gesneden groente en edamame. Ik had geen tijd om kikkererwten te prakken dus kocht ik dat goedkope spul in de supermarkt.

Het avondeten van 19.00 uur bestond uit gestoomde groentes en zalm. En ja hoor, ik voelde me de rest van de avond zelfvoldaan omdat ik gezond had gegeten.

Als een traktatie maak ik voor mezelf een Kris Jenner Kocktail. Dat is een wodka-soda, maar ik voelde me minder slecht over sterke drank op een doordeweekse avond vanwege de klassy benaming. Gelukkig liet het drankje me de vissige stank die in mijn schoenendoosappartement hing, vergeten. 

Advertisement - Continue Reading Below

Om 21.00 uur neemt Khloé altijd een kommetje fruit met Griekse yoghurt, maar ik had niet zo’n zin om met een opgeblazen gevoel wakker te worden, dus die skipte ik ook. Plus: als ik mijn bloedsuikerspiegel dan toch laat pieken terwijl ik ontspan, wilde ik wel dat er chocolade aan te pas kwam. Of een synthetische Quest-reep die ongeveer, een beetje smaakt als chocola. In plaats daarvan nam ik maar wat water met bessen (bij Khloé staan er ongeveer twaalf flessen in de koelkast).

Al met al is haar dieet best te doen. Ik herhaalde het de rest van de week, wetende dat ik er uiteindelijk makkelijker door in strakke jurkjes zou passen, en ik moet toegeven, ik voel me leniger, maar wel een beetje verveeld.

Deel 3: H&M
Met H&M bedoelt Khloé haar en make-up (dus niet de winkel). Mijn eigen beautyroutine duurt ongeveer een kwartier, of iets meer als ik besluit om mijn haar te wassen – wat ik eigenlijk te vaak doe. Mijn routine bestaat uit het aanbrengen van twaalf lagen mascara, licht wenkbrauwpotlood en eyeliner als ik me fancy voel.

Ik ben opgegroeid in een kapperssalon, terwijl ik mijn single moeder iedere dag bezig zag met het opleuken van klanten. Je zou denken dat ik daar één of twee dingen van had opgestoken maar ik ben echt onwetend op het gebied van make-up. Of misschien heb ik het al die jaren bewust genegeerd omdat ik bang was dat iedereen zou vragen of ik ziek was als ik ineens zou stoppen met het dragen van foundation. Ik blijf liever maar altijd bleek.

Dus ik wist dat ik een heel leger aan pro’s bij elkaar zou moeten halen om te transformeren in mijn beste, meest Khlo-riffic zelf.

Advertisement - Continue Reading Below

Eerst was daar de spray tan, iets wat de sistahs K iedere week doen. Spray tan artist van de sterren (ze was net klaar met het besprayen van de Victoria’s Secret-godinnen) Krystin Pradas kwam naar mijn appartement voor wat private bronzing time. Veertig minuten later had ik dan een mooie Armeense glow. Bonus: ik mocht het wegwerpondergoed houden. En ook al rook ik een beetje naar boerderijdieren, ik zag er wel gelijk een kilo lichter uit.

Hierna was het tijd voor de make-up. Een meisje van de Glamsquad kwam langs en kontourde the krap out of me.

Meest gelezen

Ik was bezorgd dat ik mijn nieuwe make-uplaag zo zou waarderen dat ik er verslaafd aan zou raken, net als in 2000 toen ik de deur niet meer uit ging zonder bodyglitter. Maar ik kan opgelucht zeggen dat dit mijn laatste poging tot het lakken van mijn gezicht is geweest, ondanks de beste inspanningen van hyper-coole Brittany Whitfield.

Mijn geschrokken man kon niet eens kijken naar mijn smokey eyes.

Natuurlijk is zo’n masker logisch voor iemand als Khloé, die 12 uur per dag spotlights en camera’s op haar gezicht heeft, maar het is niet iets voor een gewone burger.

Even later plantte ik mijn blond-achtige pruik (met dank aan LUXHAIR NOW's Sherri Shepherd collection) bovenop mijn dunne haar, aangezien ik er niet op ben gekomen om dit experiment een maand geleden te doen, toen Khloé nog een brunette was. Zoals je op de foto’s ziet, zag ik er niet uit, wat niks te maken had met de pruik – die was top – maar ik kwam erachter dat ik karameltinten niet aankan, en nephaar al helemaal niet.

Deel 4: Mode
Mijn stijl kan het beste omschreven worden als mannenafstotend – als het vormloos of bloezig is, of gebruikt kan worden als zwangerschapskleding, koop ik het. In alle kleuren. Dus ik was aardig bang toen ik me moest gaan richten op het kledingkastdeel van mijn Khloé-transformatie. Khlo-Nasty bleef altijd strakke kleding dragen, ook al vond ze zelf dat ze de ‘fat sister’ was, en daar heb ik veel respect voor. Ik ben zelf altijd een chubby kind geweest met een kledingstijl die dat niet omarmde, en daarom heb ik haar zelfvertrouwen in combinatie met haar DGAF-attitude altijd bewonderd.

Advertisement - Continue Reading Below

Dus zette ik wat Kanye-muziek aan en wiebelde mezelf in een paar Spanx.

Advertisement - Continue Reading Below

Next up, deze NSFW jumpsuit.

Om het er ook maar een beetje als Khloé uit te laten zien, hielp mijn lieftallige man mij met het plakken van twee lagen boob tape. Hiervoor had ik nooit geloofd dat mijn 31-jarige boobies er groter uit konden zien, maar ik betwijfelde nu ineens alles. Ik weet niet tot welke backless, strapless bustehouders Hollywoods elite toegang heeft, maar zoals ik hier stond, uitgezakt en ontbloot, wilde ik niets liever dan in Khlóe’s gigantische, georganiseerde kast stappen en elke gekke lijm stelen die zij maar heeft om mijn decolleté op z’n plaats te houden.  

Ik dacht er nog over om wat Boob Tube borstbescherming zwangerschapscrème in te slaan, aangezien Khloé daar geobsedeerd door is, maar ik wilde geen 48 dollar verspillen om mijn gals een boost te geven.

Khloé, die beroemd is om haar openhartigheid, zweert bij het concept dat eerlijkheid iemand niet zal kwetsen als het van een goede plek komt. Dus terwijl ik er zo bijstond vroeg ik mijn man of ik er echt zo erg uitzag als ik dacht.

Na een paar uur rondzeulen met een oude lamp en een aan flarden gescheurde papieren zak zodat mijn fotoshoot er niet uit zou zien alsof het met een iPhone en een oude muur gemaakt was, was hij toch te moe om nog te liegen.

‘Je hebt betere dagen gehad,’ zei hij.

Genoteerd.

Omdat niemand de vastberadenheid van Queen Khloé kan stoppen, negeerde ik zijn opmerking, deed een paar glitterschoenen aan en dronk wat frambozenwater om maar niet te ontploffen.

Terwijl ik naar de koelkast waggelde op mijn te kleine, te hoge hakken (bang om mijn enkels te breken), herinnerde ik me iets wat mijn heldin zei in haar boek: ‘Face your pain, don't run from it.’ Dat deed ik, en dat was maar goed ook want ik kon toch niet rennen op die dingen.

Deel 5: De gevreesde selfie
Onthulling: ik heb nog nooit een selfie gemaakt en ik ben met Instagram gestopt toen ik erachter kwam dat het niet gewoon een filter-app bleek te zijn, maar ik zat er te diep in om dit belangrijke onderdeel over te slaan.

Meest gelezen

Ik begon mijn ochtend met het aanbrengen van mijn doodskist-stijl press on nagels, maar kwam er toen te laat achter dat ik hierna niks meer kon doen. Geen lenzen in doen, mijn broek niet dichtkrijgen en je weet wel, het vasthouden van mijn telefoon.

Khloé zegt dat negativiteit weer negativiteit opwekt, en niemand wil daarbij in de buurt zijn, dus na drie minuten chagrijnig zijn door die monsterlijke dingen, haalde ik ze er gewoon vanaf. Ik ben volwassen. Ik maak de regels. Zo, dat is beter.

Advertisement - Continue Reading Below

Mijn wenkbrauwen zijn al misvormd sinds ik tweezer-happy werd in ’92 en ze waren nu dus ook niet on point. En waarom mag ik niet lachen? Ik zie er dom uit als ik niet lach. Wat is hier zo serieus aan? Als ik zulke voluptueuze lippen had als Khloé zou ik ook meer pruilen, maar c’mon. En waarom heeft mijn telefoon niet zulke mystieke filters?

Advertisement - Continue Reading Below

Ik raakte in een vreselijke vicieuze cirkel van narcisme naar onzekerheid, terwijl ik mezelf goed probeerde te fotograferen. Maar toen herinnerde ik me dat Kimmy K ooit zei dat het 1200 selfies kost om een goede te maken, en zij laat ze sowieso ook nog eens professioneel bewerken. Dit liet me tegelijkertijd beter en slechter voelen. Letterlijk alles is nuttiger dan het maken van 1200 wannabe zwoele selfies.

Uiteindelijk, na een half uur, had ik er eentje geschoten die ik leuk vond. Maar daarbij speelde de wc-rol wel een grote rol. Oh, the glamorous life!

Eerder vandaag, toen een collega mijn telefoon wilde pakken, greep ik het ding zo uit haar handen dat het leek alsof ik een heel album vol naaktfoto’s te verbergen had. Ik schaamde me zo erg dat ik 127 selfies had gemaakt, dat ze bijna haar arm verloor.

Meest gelezen

Deel 6: Spiritualiteit en reflectie
Normaal gesproken kijk ik ’s ochtends wat oude afleveringen van Hart of Dixie, maar deze week hield ik een dagboek bij terwijl ik jogde, want dat doet Khloé dus iedere dag, soms zelfs tijdens haar work-out oefeningen. Ze is duidelijk veel behendiger dan ik. Als ze klaar is, scheurt ze alle passages door. Ze is bang dat de paparazzi ze zullen vinden, maar het past ook goed bij haar gedachtes over een tweede kans (daar gelooft ze dus in).

In Strong Looks Better Naked, schrijft Khloé het volgende: ‘Every day is a clean page; every day is another opportunity to write a new story. It's your story. Write the story you want to live.’

Na het kijken van tien jaar Keeping Up With the Kardashians (hé, no shame please), heb ik me vaak genoeg afgevraagd hoe het zou zijn om belachelijk rijk te zijn, om me niet druk te hoeven maken over hoe ik mijn moeder ga steunen met een non-reality stersalaris, en hoe het zou voelen om een winkel in te gaan en te kunnen zeggen, ‘ik neem er vier – één voor elke bloedmooie zus die ik heb’. Maar laten we wel wezen, er elke dag goed uitzien is moeilijk. En dan heb ik het nog niet eens over mijn afkeer voor figuur flaterende kledingstukken. En ook al waardeer ik Khloé omdat ze haar leven toont voor mijn persoonlijke entertainment, ik kon de aandacht die ik kreeg op mijn werk vanwege een pruik niet eens aan. Uiteindelijk is haar leven dus niet voor mij weggelegd.

Ik weet nu dat de façade van Khloé’s leven niets voor mij is, maar ik heb wel geleerd van haar kernwaardes. Ze zegt namelijk dat ze elke dag werkt met het zeurende stemmetje in haar hoofd dat zegt dat ze gaat falen. En dat deed ik ook. Deze week nam ik de stap om echt voor mezelf te zorgen, om iedere dag naar de sportschool te gaan. Ik stopte zelfs met drinken. Nou ja, voor vier dagen, maar het is een begin.

‘Life isn't about perfection. It's about growth,’ aldus Khloé. Tuurlijk, het is een cliché, maar het is ook een fijne herinnering aan het idee dat we iedere dag opnieuw kunnen beginnen. En voor mij begint morgen zónder de waist trainer en mét een hele hoop Advil.

Mijn gezicht doet pijn van al dat smizen.

Wat er gebeurde toen ik een week stopte met Instagram-foto’s bewerken >

Bron: ELLE.com