Titanic: zó was de film bijna geëindigd

Oh no...

Och, het einde van Titanic. Het is wat. Nog stééds vragen we ons soms af of Jack echt niet op het plankje van Rose pastte (ja, is het antwoord, maar dan hadden we een stuk minder te kletsen gehad over het einde van Titanic) en elke keer weer huilen we een klein beetje bij Rose's schorre 'Jack! Jack! Come back!'  En dan dat juweel - honderdduizenden euro's die de 'oude Rose' zomaar even bakboord werpt.

Advertisement - Continue Reading Below

Hoewel het echte einde van Titanic voor de meesten dus een enorme lack of satisfaction heeft, kan het nóg erger. De makers waren namelijk bijna voor een alternatief einde gegaan waarin Rose het juweel ook het water in gooit, maar dan een stuk minder chic.

Haar kleindochter Lizzy en schatzoeker Brock Lovett en z'n crew zien het namelijk gebeuren, en rennen schreeuwend op Rose af. Er volgt een beetje een awkward moment, waarin een giechelige Rose een paniekere Brock Lovett een lesje leert over wat nu écht van waarde is (het leven, natuurlijk, en niet een juweel), waarna ze de ketting met haar kenmerkende 'ah!' in het water gooit.

Meest gelezen

Dan het allertenenkrommendste moment: een van de crewleden schreeuwt 'THAT REALLY SUCKS, LADY!', naar de stokoude Rose. Oef. Zelf kijken (want grappig is het einde wel):

 

We zijn héél blij met het originele eind...