Must-see: de Nederlandse docu 'What’s a Gender', over gender fluidity

Ben je een man, een vrouw, of val je eigenlijk onder geen van beide categorieën? Sophie Dros (bekend van de documentaire My Silicon Love) maakte voor het online mediaplatform Mindshakes een mooie korte documentaire over het fluïde karakter van gender, met in de hoofdrol de bijzondere tweeling Lisa en Anne Bosveld.

Je ziet het steeds vaker om je heen: androgynie, mensen die zich geen man en geen vrouw voelen. Orange Is The New Black-actrice Ruby Rose is een recent voorbeeld (in de breedste zin van het woord). En ook in de modewereld wordt het verschil tussen man en vrouw steeds kleiner. Modellen als de androgyne Freja Beha Erichssen en transgendermodel Adreja Pejic groeien in populariteit. Kleding wordt steeds meer uniseks...

Advertisement - Continue Reading Below

Maar wat houdt het nou precies in om genderneutraal te zijn? In de docu What’s a Gender onderzoekt Dros dit door Lisa en Anne – beide genderneutraal – op pakkende wijze hun persoonlijke verhaal te laten vertellen, dat al net zo mooi is als de beelden die Dros van ze schoot.

Bekijk de volledige documentaire hieronder:

 

Ook zien: de video die Ruby Rose maakte over gender fluidity >