Snapchatten is voorgoed veranderd

Want er is een nieuw feature!

Instagram heeft een hoop goede dingen die Snapchat mist: hashtags, bijvoorbeeld, of de Explorer-pagina, waardoor je verder kijkt dan de instagramaccounts van celebs en van je vrienden. Maar! Snapchat gaat op de schop en for the better. Hoera!

Snapchat kondigde maandag namelijk aan dat het Story Explorer gaat testen in New York en LA. In de feature vind je snaps die lijken op de jouwe. Het team van Snapchat ontwikkelde namelijk een algoritme waarmee ze op basis van tijdstip van je snap, onderwerp van je snap en voorwerpen in je snap soortgelijke filmpjes kunnen vinden. Dus: als je bij een Justin Bieber-concert een snap maakt van z'n uithaal in Sorry, kun je in Story Explorer het moment nog eens nabeleven met tientallen filmpjes van anderen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Wat ze ook nieuw hebben bedacht: je kunt ongepaste filmpjes nu rapporteren door je duim er een paar seconden op te houden, waarna je kunt invullen waarom en hoe je precies bezwaar hebt tegen de snap. De Story Explorer-feature wordt, zo plant Snapchat, na de test in New York en LA ook internationaal uitgerold.