Zó zien de acteurs uit kerstfilm Home Alone er nu uit

Van briljante Merv tot pestkop Buzz..

Meest gelezen

1. Macaulay Culkin als Kevin McCallister

Advertisement - Continue Reading Below

Wat was het een cutie.. Macauley speelde de o-zo schattige én slimme Kevin en maakte de film tot wat hij is: dé kerstfilm of all times. En we kennen allemaal zijn 'kindsterretje goes wild'-verhaal.. Voor wie niet weet hoe dat verhaal is afgelopen:

Meest gelezen

2. Joe Pesci als Harry Lime

Advertisement - Continue Reading Below

Inbreker nummero uno: Harry Lime. Ook al werd hij gebeat door een kind, hij was wel de slimste van het schurkenkoppel. Het verhaal gaat dat acteur Joe Pesci niet mocht vloeken op de set vanwege de kinderen en dat hij daar moeite mee had. Regisseur Chris Columbus zou hem de tip hebben gegeven om het woord fridge te gebruiken. Dit zou het vreemde, boze gebrabbel verklaren die Harry in de film uitkraamt wanneer hij weer wordt geteisterd door één van Kevins boobytraps:

Joe Pesci maakte na Home Alone nog verschillende films en won een Oscar voor zijn rol in Goodfellas.

3. Daniel Stern als Marv Merchants

Advertisement - Continue Reading Below

Iconische scène van deze boef was die met de gigantische spin. Acteur Daniel Stern ging voor één take akkoord met de tarantula op zijn gezicht en mocht niet eens echt schreeuwen omdat dat de spin anders zou schrikken. Stern is nog steeds actief als acteur maar een rol zo groot als Marv is er nooit meer van gekomen.

4. Catherine O'Hara als Kate McCallister & John Heard als Peter McCallister

Je zou je kind maar vergeten. Vader en moeder McCallister werden gespeeld door Catherine O'Hara en John Heard, maar de rollen waren erg gewild. Voor de rol van Kate waren onder meer Helen Hunt, Jodie Foster en Michelle Pfeiffer in de running, en Peter had gespeeld kunnen worden door John Travolta, Bill Murray (hallo kerstfilm van het jaar), Tom Hanks, Sean Penn, Mel Gibson, Sylvester Stallone, Dennis Quaid of Jack Nicholson. Acteur John Heard zelf had niet zo'n vertrouwen in de film en was niet erg enthousiast over het krijgen van de rol. Toen de film toch een succes bleek, bood Heard zijn excuses aan de regisseur aan, die dat naar eigen zeggen heeft opgenomen op tape. En terecht, want Heard had het flink mis. Home Alone kwam in The Guinness Book of World Records voor Highest Box Office Gross – Comedy, want hij bracht maar liefst een whopping $533.000.000 op.

Catherine O'Hara is nog steeds in Hollywood te vinden en speelde onlangs een rolletje in Modern Family. John Heard is ook nog een busy man en was onder andere te zien in series als Prison Break en The Sopranos.

5. Devin Ratray als Buzz McCallister

Meest gelezen

De vervelende pestkop van de film die Kevins hele pizza at, not cool. Acteur Devin Ratray speelde in de jaren negentig nog enkele andere pestkoprollen, maar vertolkt inmiddels verschillende volwassen rollen zoals in de film R.I.P.D., waar ook Ryan Reynolds en Jeff Bridges in te zien zijn.

6. Kieran Culkin als Fuller McCallister

Remember kleine neef Fuller met z'n Pepsi en z'n bedplassen? Dat was dus Macaulays kleine broertje Kieran in real life. Zijn Home Alone-rol was zijn eerste en hij heeft vanaf toen flink aan de weg getimmerd. Hij brak door met zijn rol in Igby Goes Down, werd daarvoor genomineerd voor een Golden Globe en speelt nu onder andere in de hitserie Fargo. One to watch.

Zo ziet die lieve kleine Joanna van Love Actually er nu dus uit >