Winter sucks

To: (B)Elle

From: ELLE Spy

Subject: Winter sucks

Meest gelezen

Zeg (B)elle, ben jij ook zo klaar met de winter als meteorologisch verschijnsel? Daarom had ik eigenlijk ook helemaal geen zin in Amsterdam Fashion Week, wéér winterkleren (hoewel, als we Bibi van der Velden moeten geloven, dartelen we als edele wilden de komende herfst door met slechts een veer in onze edele reet en een paar bedreigde diersoorten om onze nek, very National Geographic en not very 2009). Ik heb dus wel een beetje opgelet, maar eigenlijk ben ik meer bezig met de komende zomer.

Advertisement - Continue Reading Below

 

 

ZOMERKLEREN

Was namelijk laatst in ijzig koud Londen om daar een sneak preview te genieten van de zomercollectie die Matthew Williamson voor H&M heeft ontworpen en één tip kan ik je wel geven: ga maar vast sparen. En ga ook maar vast in de rij staan, want je hebt eigenlijk álles nodig van die collectie. En verder mag ik helaas nog niets verklappen. Echt niet? Nou ja, als je de stijl van Matthew een beetje kent, dan stelt de collectie niet teleur, de elementen kleur, prints en versiersels zitten er allemaal in. Ik stel me voor dat ik heerlijk Jade Jaggertje kan spelen in die outfitjes, als het me deze keer verdulleme eens lukt om die spullen ook daadwerkelijk te bemachtigen. Als belangrijkste accessoire wil ik deze zomer Matthew Williamson himself als beste vriend, want niet alleen is het verdomd handig, zo’n ontwerpende vrind, hij is heel charmant in het echt heb ik ontdekt. Én hij globetrot de hele wereld rond (nouja, alleen de warme landen dan) en dan ga ik mee, in bijpassende kleertjes.

Meest gelezen

 

 

SAAIE KLEREN

Tot die droom uitkomt zit ik de komende tijd binnen, plaatjes in m’n agenda te plakken, awardshows te bekijken en meningen te ventileren over de sterren en hun kleren. Daarover gesproken, wat is er met de sterren aan de hand? Waarom hebben ze allemaal zulke saaie kleren aan naar die awardshows de laatste tijd? Ik heb toch honderd keer liever dat ze in allerlei varianten van lampenkappen en gordijnen aan komen zetten dan dat ze er allemaal zo slaapverwekkend smaakvol uitzien. Na Maggie Gyllenhaal in Lanvin bij de Golden Globes, hebben de SAG en Bafta Awards bijna niets opgeleverd aan interessants. Gelukkig hadden we daar Alice Dellal die op de Britse Elle Style Awards de tijden van Cher deed herleven in een jurk van House of Holland. Kijk, dat willen we zien bij de komende Oscars: jurken met uitsparingen op rare plekken en thuisgelaten onderbroeken. Wie durft?

 

 

MADONNA EN KIND

Iemand die gelukkig nog steeds durft is, wie anders, Madonna. In een honderdmiljoen pagina’s tellende special in W Magazine gaat ze weer eens ouderwets halfbloot te keer met een jongeman die in leeftijd (22 namelijk) dichter bij dochter Lourdes staat dan bij haarzelf. Jesus heet de arme jongen ook nog (voeg hier uw eigen Madonna & kind grap in). Plus ca change, plus c'est la même chose, zullen we maar zeggen, maar in ieder geval doet ze dingen waar we iets van kunnen zeggen. Hoera voor Madonna!