'Ligt het aan mij of is de linkerhelft van mijn gezicht echt knapper dan de rechterhelft? En hoe ga ik hiermee om in groepsselfie-situaties?'

Prangende vragen op het gebied van mode, beauty en liefde? Onze experts weten alles. U vraagt, wij antwoorden.

Meest gelezen

Wat zijn de absolute ondergoedhits van nu?
Stylist Nicole: De gewone witte katoenen onderbroek is terug van weggeweest. Minder gewoon maar ook heel leuk zijn de kitschy en girly bedrukte onderbroeken van itsmeandyou.com, denk aan een kusjesopdruk, of 'FEMINIST' op je achterste. Still going strong zijn de speelse triangelbehaatjes van bijvoorbeeld Love Stories en Stella McCartney, helaas alleen weggelegd voor cup B en kleiner. Grotere buste: go retro! Niets zo sexy als een klassieke zijden of kanten hogetailleslip met bijpassende voorgevormde beugelbeha – Dolce & Gabbana en PrimaDonna maken de allermooiste. Ander nieuws van het lingeriefront: de racerback maakt een comeback (want niet meer alleen weggelegd voor sportbeha’s: hij blijkt ook heel sexy in kant), corrigerend ondergoed is inmiddels zo mooi dat we het zelfs aan willen als we niet gecorrigeerd hoeven te worden (tip: Triumph!) en boven- en onderkant hoeven, net als bij bikini’s, allang niet meer bij elkaar te passen. Tot slot: draag nooit plastic transparante behabandjes. We zien ze heus wel.

Advertisement - Continue Reading Below

Word ik knapper van slapen op een zijden kussensloop?
Beauty expert Jessica: ‘Er zijn beautycollega’s die erbij zweren. Omdat je wakker wordt zonder kreukels in je wang. En hoe ouder je bent, hoe langer het duurt voordat zo’n slaapvouw uit je gezicht trekt, vertellen ze erbij. Net-a-Porter verkoopt nu een vreemd gevormd satijnen kussen (Beauty Bear Age Delay Pillow van Nurse Jamie) dat belooft dat je rimpelloos ontwaakt. Ongeacht of-ie van zijde of katoen is: een kussensloop moet vooral schoon zijn. Tijdens je schoonheidsslaap komt er vuil en talg op het kussen terecht. Last van puistjes aan één kant van je gezicht? Vaker je kussensloop verversen. Tip: let op dat een sloop van natuurlijke zijde gemaakt is en niet van synthetisch satijn; het lijkt op elkaar maar satijn ademt niet waardoor je een plakgezicht krijgt en ook nog eens statisch haar.’

Meest gelezen

Ligt het aan mij of is de linkerhelft van mijn gezicht echt knapper dan de rechterhelft? En hoe ga ik hiermee om in groepsselfie-situaties?
Allround consulent Stefanie: Zonder dat ik je kan zien durf ik te zeggen: ja dat is waar. Verschillende onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat bij een meerderheid van mensen de linkerhelft van het gezicht écht als knapper wordt beschouwd. Ik heb hier op de redactie nog even een dubbelblinde wetenschappelijke steekproef uitgevoerd en ook hier blijkt dat zo’n 90 procent van de onderzochte collega’s knapper zijn op links. Dit kan inderdaad lastige situaties opleveren bij het maken van groepsselfies: iedereen wil dan zijn linkerhelft in de kijker spelen en dit zorgt voor problemen bij het componeren van de groepsopstelling. Het is een leuke sport om te kijken hoe mensen dit toch weten op te lossen en bijvoorbeeld krampachtig naar rechts kijken ook al staan ze uiterst rechts. Of je uiteindelijk op je geprefereerde plek komt te staan hangt af van je eigen vasthoudendheid en ik kan je hierbij alleen maar kracht toewensen. Overigens gaat de voorkeur voor links al eeuwen terug. Het Meisje met de Parel van Vermeer was vast nooit zo beroemd geworden als we naar haar ugly rechterkant hadden moeten kijken.
 
Ik ben 26 en nog maagd. Niet uit overtuiging, op een of andere manier is het er gewoon nog nooit van gekomen. Eerst maakte ik me niet zo’n zorgen, maar nou wordt het een beetje gek. Hoe ga ik nou wel een keer van bil?
Liefdesgoeroe Bep: Gewoon doen, het is echt niet zo moeilijk. Denk er niet te veel bij na, maar laat je meevoeren in de actie. Vind je iemand leuk en aantrekkelijk? Hup, fiets met hem mee naar huis en laat gebeuren wat er moet gebeuren. Laat je daarbij niet beperken door allerlei toekomstgedachten. Bedenken of iemand het wel waard is om jou te ontmaagden en of de flirtage met dit heerschap wel toekomst heeft werkt contraproductief, en het heeft bovendien geen zin. Wat zich in de toekomst al dan niet ontwikkelt is altijd onduidelijk. En wie denkt in termen van ‘waard’ en eerst ‘bewijzen’ van zijn liefde wil zien kan verdomd bedrogen uitkomen: ja, dan heeft-ie zijn liefde ‘kenbaar gemaakt’ door een ring om je vinger te schuiven of de japanner voor je te betalen, blijkt-ie een beroerd minnaar of smetvreesmalloot die jouw bloem eigenlijk de visafslag vindt.. Afijn, even met de flow mee en laat hem maar lekker het voortouw nemen, zonder te melden dat je nog maagd bent. Dan is afhaken ook niet im Frage.

> Ook een kwestie? Mail ELLEredactie@hearst.nl of twitter #hellepdesk.