Er is heel veel NIEUW nieuws over de Gilmore Girls-revival

En ik kan serieus niet wachten!

Meer van Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...

Onlangs, toen de hete zomer plaatsmaakte voor de zwoele herfst, heb ik alle zeven seizoenen van Gilmore Girls opnieuw gekeken. Niet omdat ik niks beters te doen had, ik woon in New York, maar gewoon omdat ik er ontiegelijk veel zin in had. Toen in oktober bekend werd dat Netflix een revival gaat maken, had ik stomtoevallig net de laatste aflevering gekeken. Het voelt dan ook een beetje alsof de vierdelige special voor mij wordt gemaakt.

Advertisement - Continue Reading Below

En ik kan serieus niet wachten!

Want ook een tweede keer kijken, een jaar of vijftien nadat ik de eerste aflevering toevallig op Net5 voorbij zag komen en spontaan verliefd was, vond ik de serie te gek.

Van Jess werd ik NOG STEEDS een beetje week. Al vond ik ondertussen, nu ik de dertig ruim gepasseerd ben, Luke toch leuker. Maar dit keer viel me vooral op hoe slim de serie is. En hoeveel referenties er gemaakt worden aan coole bands, films en bekende mensen.

More From Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...
Waarom Amber Tamblyn onze nieuwe held is
Waarom gossip zo veel beter is voor je

Oh, en hoe geweldig de in 2014 overleden Edwin Hermann was als Richard Gilmore. Wat een gemis...

HET TELEURSTELLENDE, LAATSTE SEIZOEN
Maar ook dit keer vond ik het laatste seizoen minder goed dan alle voorgaande en ik was wéér teleurgesteld in het (laffe) einde. Dit komt wellicht omdat ik ondertussen wist dat schrijfster Amy Sherman-Palladino er dat seizoen niet bij betrokken was geweest (ze was niet uit contractonderhandelingen met netwerk The CW gekomen) en dat ze haar niet eens hadden gevraagd naar de vier woordjes waarmee ze de show altijd had willen eindigen. Schande!

Gelukkig komt er binnenkort dus een herkansing op Netflix. En waar de streamingdienst er tot vorige week nog niks officieel over wilde zeggen, lijken de contractonderhandelingen sinds vrijdag rond. En dat vierden zowel de zender als Lauren Graham op Twitter:

 

 

OUDE BEKENDEN EN NIEUWE GEZICHTEN
Maar er is nog veel meer nieuw nieuws. We wisten al dat het een special van vier delen gaat worden, een mini-serie dus, en dat iedere aflevering van 90 minuten één jaargetijde (herfst, winter etc.) zal beslaan. Website TVLine meldt nu dat de revival de passende naam Seasons krijgt en de draad zal oppikken zo'n acht jaar nadat we de Gilmores voor het laatst zagen. Dat betekent dus dat Rory eind twintig is.

Daarnaast is nu ook officieel bekend dat, naast Amy Sherman-Palladino, ook Lauren Graham (Lorelai), Alexis Bledel (Rory), Scott Patterson (Luke), Kelly Bishop (Emily), Sean Gunn (Kirk) en Keiko Agena (Lane) terugkomen. En E! Online weet ook te vertellen dat een aantal nieuwe gezichten Stars Hollow hebben betrokken.

Zo zijn er Berta and Alejandro, een Peruviaans echtpaar en Nat Compton, omschreven als een man die nooit lacht. Daarnaast maken we kennis met Dewey van 13 jaar, Clementina, een Portugese nanny, de 7 jaar oude Tim en zijn 5 jaar oude zusje Gabriela en natuurlijk Stevie en Kwam, de tweeling van Lane en Zack die ondertussen 9 jaar oud is.

Belangrijker wellicht is de enorme hoeveelheid nieuw mannenbloed in Stars Hollow. Zo is er Paul van in de dertig, omschreven als een Michael Cera-type en een 'goed vriendje', ene Jim die 'ouder is bij een high-end mannenblad werkt', Dwayne die wordt omschreven als 'blue-collar' (iemand van de zogenaamde arbeidersklasse) en de 'knappe, enthousiaste' twintiger Damon.

NIEUWE LIEFDES, NIEUWE CONCURRENTEN?
Wie al deze mensen zijn, wordt uiteraard strikt geheim gehouden. Maar laten we eens gissen.

De man die nooit lacht kan gewoon een van Stars Hollows excentrieke inwoners zijn, maar ook een eventuele liefde voor.... ehm... Emily? Het Peruviaanse echtpaar, waarvan hij klusjesman is, kan erop duiden dat Melissa McCarthy (inmiddels een grote Hollywoodster) inderdaad niet terug gaat komen en er dus een groot 'Sookie en Jackson'-gat moet worden gevuld. En, wishful thinking, qua leeftijd zouden Tim en Gabriela de kinderen van Luke en Lorelai kunnen zijn. Al vraag ik me af of die twee een dochter Gabriela zouden noemen...

Dan de mannen.

Aangezien we niet weten of Luke en Lorelai elkaar acht jaar geleden echt hebben teruggevonden, kan er een potentiële liefde voor Lorelai bijzitten. Al vallen de dertiger (Paul) en twintiger (Damon) dan waarschijnlijk af. Niet dat Lauren Graham geen man van dertig aan de haak kan slaan, maar ergens vermoed ik dat deze mannen er voor Rory zijn. Net als de 'oudere' bladenman (Jim). Klinkt alsof Rory wederom kan kiezen uit drie mannen, een update van Dean, Jess en Logan-situatie dus.

En tot slot Dwayne. Omdat de 'blue-collar'-man geen leeftijd heeft gekregen, kan hij een potentiële liefde voor Emily zijn (een 'arbeider' bij Emily, dat klinkt als genoeg stof voor een goed verhaal). Maar hij kan er ook zijn om het einddoel (Luke & Lorelai) te frustreren. Iets waar ik nu al van baal.

Maar met een beetje geluk weten we het snel. Want, tot slot, HET BESTE NIEUWS VAN ALLES, het filmen van de eerste aflevering begint 2 februari al. Dat is DINSDAG!

Nogmaals, ik kan niet wachten....