We eten dus al de HELE TIJD onze bananen verkeerd

Dit is dus écht bananas.

We weten allemaal dat bananen ideaal zijn voor in smoothies, bij ijs, gewoon uit de hand of over je super gezonde muesli. Maar! Wat de meesten van ons niet weten is dat we het beste deel van de banaan nu... weggooien.

Jep. Blijkbaar zijn bananenschillen heel goed eetbaar én super gezond. Volgens Business Insider eten mensen in landen als India al tientallen jaren de schil van de banaan, omdat er enorm veel voedingsstoffen inzitten. Het klinkt voor ons West-Europeanen misschien een beetje vreemd, aangezien de schil dik en bitter is. Maar hé, het is dus echt het proberen waard.

Advertisement - Continue Reading Below

 
Zie je het niet zo zitten om zo'n schil rauw te eten? Je kunt 'm ook heel makkelijk door smoothies blenden, koken of frituren (al haalt die laatste het gezondheidsaspect dan weer naar beneden). Voedingsdeskundige Laura Flores vertelt aan LiveScience wat er dan precies in de schil zit:

'The skin contains high amounts of vitamin B6 and B12, as well as magnesium and potassium. It also contains some fiber and protein.'

Daarnaast blijkt uit een onderzoek uit 2011 dat een bananenschil er zelfs voor kan zorgen dat je water schoner en puurder wordt. Reden genoeg om die schil dus even te koken of in een smoothie te gooien.