DIT zegt je Netflix kijkgedrag dus over jullie relatie

Had jij dit verwacht?

Meest gelezen

SCOOPNetflix heeft zojuist exclusief aan ELLE deze gloednieuwe onderzoeksresultaten over Netflix en relaties vrijgegeven.

Want jouw kijkgedrag binnen je relatie schijnt dus een héle betrouwbare barometer te zijn om te weten hoe het tussen jou en je lief zit. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek dat Netflix deed onder 1008 respondenten tussen de 18 en 39 jaar oud, die wij hier als eerste in Nederland mogen delen.

Advertisement - Continue Reading Below

SHARING = CARINGMeer dan de helft van de respondenten (51 procent) geeft aan dat het delen van een Netflix-account een grote stap binnen een relatie markeert. Een gelijk aantal zegt hier dan ook mee te wachten totdat de relatie écht helemaal officieel is.

Ook geinig: 17 procent van de respondenten is liever eerst écht zeker van zijn of haar zaak voordat ze hun o-zo geliefde Netflix-account delen en wachten zelfs totdat er sprake is van een verloving of huwelijk(!), voordat ‘officieel Netflix-partnerschap’ vast wordt gelegd.

Meest gelezen

Op het gebied van daten en het zoeken naar mogelijke nieuwe liefdes blijkt entertainment immer een van de belangrijkste topics waarover mensen het hebben. Films (69 procent) en TV shows (63 procent) zijn de meestgebruikte ijsbrekers op een eerste date en zijn daarmee populairder dan onderwerpen als werk, sport of politiek.

Het onderzoek van Netflix brengt verder nog meer interessante inzichten over relaties van nu aan het licht. Bijvoorbeeld:

De Netflix roze bril, hij bestaat echt! Een kwart van de respondenten vindt een potentiële geliefde aantrekkelijk(er) op basis van welke series hij of zij kijkt.

Samen bingen. Meer dan 25 procent vindt het tijdens 't daten belangrijk dat dezelfde series leuk gevonden worden. 13 procent zou zelfs een afspraakje maken met iemand op enkel een overeenkomstige liefde voor een serie. Maar liefst 58 procent neemt dan ook namen van favoriete TV-series of films op in zijn of haar datingprofiel. Daarnaast worden de harten van 34 procent van de mannen sneller veroverd door iemand die net als hij graag naar bijvoorbeeld House of Cards kijkt, terwijl vrouwen (19 procent) dit minder als belangrijk punt zien.

Ultieme liefde: samen een avondje Netflix kijken. 72 procent van de respondenten met een vaste relatie geeft aan dat samen thuis op de bank een serie kijken één van hun favoriete tijdsbestedingen is. Daarvoor hoeven we ons dus ook niet te meer schamen.

Bekijk hieronder de resultaten op een rij:

LOVEDoor deze liefdespraat nu helemaal in de stemming gekomen voor een romantische Netflix-serie? Welnu, je moet nog even wachten, maar er komt dus een héle goede aan: Love. De serie is door Judd Apatow - jep, die van onder andere Bridesmaids - gemaakt en in de hoofdrollen schitteren Paul Rust en Gillian Jacobs. Bekijk hieronder alvast de ALLEREERSTE trailer: