'What? Anti-ageing chocola? Urban beauty myth of waarheid als een koe?'

Prangende levensvragen stel je aan stijlheelmeester Esther, beautyexpert Jessica, liefdesgoeroe Bep en allround consulent Stefanie.

Meest gelezen

Van mijn zestiende tot mijn negentiende heb ik een vriendje gehad. Ik heb daarna nooit meer een echte relatie gehad, ik ben nu 25. Mijn ex spookt nog bijna dagelijks door mijn hoofd, terwijl ik hem al drie jaar niet meer gesproken of gezien heb – en dat wil ik ook niet. Ik vraag me af of het wel normaal is dat ik nog zo vaak aan hem denk. Voor mijn gevoel blijf ik er te lang in hangen, maar weet niet wat ik eraan kan doen. Ik heb al geprobeerd mezelf te verbieden eraan te denken.
Bep Denk niet aan een Smurf. En wat zie jij voor je? Precies: zo’n klein blauw frunnikding. Ik wil maar zeggen: jezelf verbieden ergens aan te denken werkt niet, want juist het tegenovergestelde gebeurt. En wat zou het ook? Je hebt het drie jaar lang heel tof met iemand gehad en diegene heeft veel voor je betekend, mag je daar verdorie met weemoed aan terugdenken? Ja, dat mag. En nee, dat is niet abnormaal. Er zijn mensen die een halve eeuw na dato nog jeremiëren over oude liefdes, kijk naar een programma als Memories. Opdat het ook jou niet zo vergaat, lijkt het me belangrijk dat je focust op mensen uit jouw omgeving nu. Een beetje recreatief flirten en neuken kan zeker geen kwaad; er kan veel – en verdomd weinig, dat moet gezegd – bloeien en groeien uit een onenightstand. Waar het om gaat is dat je steeds meer verwikkeld raakt in wat er vandaag speelt, zodat gisteren langzaam slijt. Je leeft nu. Een oude relatie idealiseren is easy, maar bedenk dat ook daar wat aan schortte, anders zou het nu niet over zijn, toch?

Advertisement - Continue Reading Below

Mijn baan vereist een keurige outfit. Maar wat in het ene bedrijf netjes en toch fashionable is, is bij ons al snel alternatief. Door opmerkingen van collega's als ‘oh, is dat even hip’ of ‘nou, wat apart’ hou ik het maar gewoon simpel en praktisch. Maar ik wil wel mezelf zijn. Help!
Esther Werkvloerhits: misschien moet ik er een vaste rubriek van maken, want het is een struggle voor velen.Ik raad je aan met herkenbare, comfortabele kledingstukken te beginnen, die je eigen maakt door een en ander out of the box te stylen. Kies in plaats van de gangbare carrièrecombo’s (overhemd pantalon pump of mantelpak ballerina) eens voor een van de volgende, minder voor de hand liggende, optelsommen: oversized herenoverhemd krijtstreepbandplooibroek met hoge taille stevige blokhak. Knielange leren rok kasjmieren vestje midihak. Jarenzestigmantelpak met minirok dikke maillot veterschoen of (smoking)loafer. Effen strakgesneden jurk (anything but black, maar niet te fel, want niet chic) van een mooie stof oversized tweedmantel enkellaarsjes met pittige hak.

Meest gelezen

P.s. Kijk voor stijlinspiratie vooral ook eens naar de serie Suits (Netflix). De kleding van de vrouwelijke personages is keurig, corporate maar sexy én fashion met een hoofdletter F!

Mijn baas is blijkbaar nogal gecharmeerd van mijn stijl. Telkens als ik iets nieuws aan heb, graait ze naar het merkje in mijn hals en vraagt: hadden ze die nog in mijn maat? Om er een dag of wat later in te verschijnen. Wat te doen?
Stefanie De oplossing is gemakkelijk, maar vergt doorzettingsvermogen en financiële middelen. De komende tijd verschijn jij steevast in hele stomme doch dure kleren. Ze moeten duur zijn, zodat de stomheid door middel van het nieuwe-kleren-van-de-keizereffect wordt verbloemd. En natuurlijk ook zodat je baas meerdere ribben uit haar lijf kwijtraakt aan het na-apen van jouw stijl, en na verloop van tijd geen geld meer heeft om de leuke kleren die jij daarna weer gaat dragen ook te kopiëren. Minder duur en passief-agressief, maar riskanter voor je carrière, is je baas er direct op aanspreken. Ik kan even geen goeie voorbeeldzin met succesgarantie bedenken, maar het is een poging waard (en laat ons dan vooral de afloop weten).

Tot slot: Ben jij toevallig veel knapper en leuker dan je baas? Dan hoef je helemaal niets doen: de mensen zien zelf wel who wore it better.

Wait. What? Anti-ageing chocola? Urban beauty myth of waarheid als een koe?
Jessica Ja en nee. Cacao in z’n rauwe, onbewerkte vorm is een superfood met een waslijst aan goede ‘bijwerkingen’ voor het lichaam; betere bloedcirculatie is prettig voor het hart, verhoogde energie door magnesium, glanzend haar en sterkere nagels door zwavel. En dat allemaal uit de snippertjes raw cacao nib die fitgirls door hun shakes roeren. Om maar even met getallen te gooien: rauwe cacao bevat vier keer meer anti-oxidanten dan pure chocolade en twintig keer meer dan blauwe bessen. Anti-oxidanten = anti-ageing. Dus wat doet ’t voor de huid? Betere bloedcirculatie zorgt voor een mooiere huidstructuur en fijne glow. Suiker, melk en de andere ingrediënten om van geroosterde cacao chocolade te maken, tja, die doen dus niets voor je huid.

> Ook een kwestie? Mail naar ELLEredactie@hearst.nl of twitter #hellepdesk.