Je Harry Potter-boeken kunnen dus HEEL VEEL geld waard zijn

Tot wel € 51.000(!) om precies te zijn...

Meest gelezen

Stof je Harry Potter-boeken maar af en haast je naar Goudgrijp, je o-zo geliefde leesvoer kan namelijk aardig wat waard zijn. Tot wel € 51.000!

Boekhandelaar AbeBooks, die handelt in zeldzame boeken, heeft onlangs een gids gelanceerd over hoe je de beroemde Harry Potter-boekenreeks moet verzamelen. De waarde van de Harry Potter-boeken zit 'm vooral in het boeknummer, maar er zijn nog wat punten waar je op moet letten.

Advertisement - Continue Reading Below

Zoals dat wanneer de boeken gesigneerd zijn door J.K. Rowling, ze meteen al in de tienduizenden euro's waard zijn, de schrijfster deed namelijk steeds minder signeersessies toen haar succes groeide.

Wat echter nóg waardevoller is, is de eerste druk van het boek Harry Potter and the Philosopher's Stone/Harry Potter en de Steen der Wijzen, waar J.K. Rowling nog onder de naam 'Joanne Rowling' schreef. Bij de Nederlandse vertaling van de boeken is dit ook het geval. De Britse schrijfster ging later verder onder haar initialen J.K., om ook de mannen aan te spreken, die wellicht vooroordelen hadden over een boek dat door een vrouw geschreven was.

Meest gelezen

Natuurlijk zijn er miljoenen Harry Potter-boeken wereldwijd verkocht - het is immers de meest succesvolle boekenreeks óoít -, maar waar het normaal gesproken decennia duurt voor een boekenreeks echt waardevol is, is het Potter-leesvoer dat nu al.

Wil je meer weten over de waarde van jouw Harry Potter-boeken? Check dan deze gids van AbeBooks én deze video hieronder:

 

J.K. Rowling onthulde gisteren wederom GROOT Harry Potter-nieuws! >