Deze enge site gaat er nu rond op Facebook

Trap er NIET in!

Meest gelezen

Heb je de laatste tijd flink wat onrealistische artikelen op je Facebook-feed voorbij zien komen? Kan kloppen, want er gaat een hele enge site viral.

CloneZone, is de naam, en deze site kopieert websites die voor jou bekend zijn, zoals bijvoorbeeld Google, Gmail, Twitter, maar ook ELLE.com of Netflix.com, en laat gebruikers dan bepalen wat erop komt te staan.

Kortom: je komt op een site die heel erg lijkt op een bekende site, maar iedereen mag er opgooien wat-ie wil. Precies, yikes.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Er is is een trucje om te zien of je op de echte site zit of de neppe kloon (gelukkig). Zie je 'clone.zone.link' in de URL staan, dan weet je dat het een gekopieerde site is en er dus door iedereen belachelijke content op gezet kan zijn.

Inmiddels begint de site behoorlijk wat mensen te irriteren (zoals je kon verwachten), omdat natuurlijk niet iedereen onderscheid kan maken tussen wat echt is en wat niet, maar wél iedereen zomaar kan roepen wat-ie wil op elke soort (kopie van een bekende) site.

Meest gelezen

We probeerden het zelf even. Dit originele artikel:

 

Een nep-artikel, gemaakt met CloneZone:

 

Precies: qua vormgeving niet van het origineel te onderscheiden. Let de komende tijd dus even op die URL, dames en heren.