Waarom saké dus goed voor je is

Hele mooie info.

Chrissy Teigen was onlangs te gast in Fab Life, en daar deelde ze interessante informatie over haar lievelingsbeautylijn: SK-II. Die blijkt namelijk te zijn ontstaan door saké en z'n magische krachten. 

Teigen legde uit dat het merk tijdens hun zoektocht naar het perfecte beautyingrediënt op een groep sakébrouwers stuitte, die opvielen omdat ze er nog zo jong uitzagen. Of nouja, hun gezichten niet meer - die waren verweerd -, maar hun handen waarmee ze de saké brouwden, zagen er nog opvallend zacht en jong uit.

Advertisement - Continue Reading Below

Tien jaar aan onderzoek later, kwamen ze tot de conclusie dat de giststam 'pitera', aanwezig in saké, het magische middel was waardoor hun handen niet ouder leken te worden, en voilà: SK-II had haar perfecte ingrediënt gevonden.

Nog meer kwaliteiten die aan pitera worden toegedicht:

> Het zit tjokvol vitaminen, aminozuren, organische zuren en mineralen.

> De mineralen en vitaminen werken samen op de huid, en maken hem babyzacht.

Geen wonder dat het in Japan al langer een traditie is om in een bad saké te liggen om kwade geesten te verjagen en met een schone lei te beginnen.

Doe ons zo'n bad. En zolang die er niet is, weet je dat je vanaf nu dus moet zoeken naar het ingrediënt 'pitera' of 'saké' in je nieuwe beautyproduct.