Kim Kardashian slaat hard terug tegen slutshaming met een lang statement

'It's 2016. The body-shaming and slut-shaming - enough is enough'.

Meest gelezen

Toen Kim Kardashian maandag een naakte selfie online plaatste ging het web los (LOS!). Er waren positieve reacties, maar vooral negatieve en talloze celebrities besloten zich er zelfs mee te bemoeien.

When you're like I have nothing to wear LOL

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Advertisement - Continue Reading Below

 

Het is nu twee dagen later en er wordt nog steeds druk over gediscussieerd. En daarom besloot Kim Kardashian maar een lange post op haar website te zetten, waarin ze hard uithaalt naar de mensen - vooral vrouwen - die aan 'slut-shaming' en 'body-shaming' doen. Het was gisteren immers International Women's Day, en we zouden elkaar eerder moeten steunen dan afmaken. Dit is wat Kim schrijft:

'Hey guys,

Meest gelezen

Ik wilde een post schrijven waarin ik mijn tweets van gisteren uitleg. In alle eerlijkheid, ik begrijp nooit waarom mensen zich zo druk maken om wat andere mensen besluiten te doen in hun leven.

Ik gebruik geen drugs, ik drink bijna nooit, ik heb nooit een misdaad begaan - en toch zou ik een slecht rolmodel zijn, omdat ik trots ben op mijn lichaam?

Het lijkt altijd weer terug te komen bij mijn sex tape. Ja, een sex tape die 13 jaar geleden gemaakt is. 13 JAAR GELEDEN. Letterlijk zó lang geleden. En mensen willen het er nog steeds over hebben?!?!

Ik heb me moeten worstelen door de schaamte en angst en heb besloten om te denken 'who cares' en ben doorgegaan met mijn leven. Ik wil mezelf niet steeds hoeven verdedigen en mijn prestaties op een rij te moeten zetten om aan te geven dat ik meer ben dan datgene dat 13 jaar geleden is gebeurd.

Let's move on, already. Dat heb ik ook gedaan.

Ik voel me sterker door mijn lichaam. Ik voel me sterker door mijn seksualiteit. Ik voel me sterker doordat ik goed in mijn vel zit. Ik voel me sterker door de wereld mijn gebreken te laten zien en niet bang te zijn voor wat anderen over me zullen zeggen. En ik hoop dat ik via dit platform dat me is gegeven, anderen ook kan aansporen en dat meisjes en vrouwen wereldwijd zich ook sterker zullen voelen.

Ik voel me sterker door mijn man, die zo verdraagzaam is, me altijd steunt en die me een nieuwe zelfverzekerdheid heeft gegeven. Hij geeft me de kans om mezelf te zijn en houdt onvoorwaardelijk van me.

Ik voel me zo'n geluksvogel dat ik omringd ben door sterke, gedreven en onafhankelijke vrouwen. De levenslessen die ik heb geleerd van mijn zussen, mijn moeder en mijn oma zal ik ook doorgeven aan mijn dochter. Ik wil dat ze trots is op wie ze is. Ik wil dat ze zich goed voelt in haar eigen lichaam. Ik wil niet dat ze opgroeit in een wereld waar ze zich minder zal voelen, omdat ze alles omarmt van het vrouw-zijn.

Het is 2016. Het body-shaming en slut-shaming - it's like, enough is enough. Ik wil niet dat mijn leven gedicteerd wordt door de problemen die jij hebt met mijn seksualiteit. You be you and let me be me.

Ik ben een moeder. Ik ben een vrouw, ik ben een zus, een dochter, een entrepreneur en ik mág sexy zijn.

#happyinternationalwomensday'.