Dit zijn de trucjes om meer volgers op social media te krijgen

Mocht je ze nodig hebben: zó krijg je meer volgers op je social media-kanalen.

Meest gelezen

Marianna Hewitt kan het, met meer dan een half miljoen volgers op Instagram, weten: hoe je meer volgers vergaard op social media.

Onderstaand, haar beste tips per medium.

INSTAGRAM
Een aantrekkelijke feed is belangrijk; op ieder moment kunnen mensen op je instagrampagina terechtkomen, en ze zouden zonder een foto te hoeven aanklikken al moeten zien wie je bent en waar je voor 'staat'. De eerste negen foto's op je feed moeten dus te allen tijde representatief zijn.

Advertisement - Continue Reading Below

1. Ontwikkel een eigen stijl
Je moet een duidelijk beeld hebben van hoe je wilt dat jouw instagrampagina eruitziet. Alle instagrambloggers hebben in ieder geval een paar regels voor hoe ze posten: of dat nu te maken heeft met bepaalde kleuren die ze nooit/altijd gebruiken, of bepaalde filters die ze standaard over hun foto's halen. Geef jezelf een paar stijlregels en hou je eraan.

2. Zorg dat grotere instagramaccounts je foto's reposten
Dit is de makkelijkste manier om snel meer volgers te krijgen. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Sommige merken reposten veel foto's waarin ze getagd zijn; plaats een sterke foto met dat merk, tag ze, en voilà: grote kans dat je ge-repost wordt.

Meest gelezen

3. Reageer op andere foto's
Wanneer je vaker reageert op andere foto's, wordt jouw account ook zichtbaarder. Reageer vooral op accounts die je écht goed vindt en die op de jouwe lijken. Zo kom je ook nog eens sneller in de 'verkennen'-pagina. 

4. Gebruik analytische apps als Iconosquare
Bekijk wat je posts met de meeste reacties en likes zijn, en post meer van dat soort posts; dat zijn overduidelijk de foto's waarvan je volgers meer willen zien.

SNAPCHAT
Snapchat groeit snel. Zeventig procent van de Snapchat-gebruikers is vrouw, waardoor beauty- en modeposts in trek zijn. Maar Snapchat is vooral luchtig, en een prachtige plek om een wat meer ongefilterde versie van jezelf te laten zien en wat lol te hebben.

1. Tease op je andere social media-kanalen af en toe content die alleen op je Snapchat te zien is
Ik post nooit tien foto's op een dag, maar ik post wel tien updates op Snapchat in Mijn Verhaal. Deel af en toe wat van die updates op je andere social media, en laat je volgers weten dat er meer te zien is op je Snapchat-account.

2. Gebruik de videofunctie van Snapchat
Video's zijn perfect om meer volgers te krijgen op Snapchat, omdat je langer de aandacht vasthoudt bij een video. Als ik naar een nieuwe plek reis, laat ik mijn bestemming op Instagram zien, maar de reis ernaartoe leg ik vast in een verhaal op Snapchat.

3. Letloose
Op Snapchat kun je meer van je 'echte' ik laten zien, het hoeft niet perfect en al helemaal niet bewerkt. Heb vooral ook plezier.

TWITTER

1. Reageer, reageer, reageer
Op Instagram kan ik nooit op elk comment reageren. Op Twitter reageer ik veel vaker, en veel vragen beantwoord ik dáár. Begin gesprekken met mensen die ongeveer hetzelfde doen als jij - zo heb je kans dat je wordt geretweet, wat weer leidt tot meer volgers. 

2. Tag merken en influencers
Als je iets draagt van een merk, tag ze dan in je tweet.

3. Tweet tijdens grote events
Grote events, zoals Koningsdag of een finale van een populair tv-programma, hebben natuurlijk een hashtag. Tweet live je commentaar en gebruik de hashtag - dit soort momenten zijn een perfecte manier om met 'vreemden' te engagen zonder dat het vreemd voelt.

Bron: ELLE.com

Oh, en dit zijn de 10 meest geretweete tweets van Kanye West >