6 redenen waarom je de nieuwe Netflix-serie Flaked wil zien

Want vanaf morgen staan alle afleveringen online.

Meest gelezen

Voor wie net als ik in één ruk Netflix' nieuwe hitserie Love heeft uitgekeken, lees dan verder. Er staat vanaf morgen namelijk een soortgelijke semi-komedie op stapel.

Dol (DOL!) zijn we hier op de redactie al jaren op acteur Will Arnett. Ik sloot 'm in m'n hart als Gob in Netflix' Arrested Development, maar sindsdien is het wel een bumpy liefdesaffaire. Op filmgebied is Will Arnett immers... wat minder.

Advertisement - Continue Reading Below

Of het nu aan de slechte rollen ligt of het feit dat-ie gewoon meer tot z'n recht komt in een serie - een beetje hetzelfde probleem als met The King of Queens-acteur Kevin James -, ik weet het niet. Maar dat Will en Netflix een goede match zijn is wel duidelijk. Want daar was ook de animatieserie BoJack Horseman, waarin Will briljant de stem van het gelijknamige hoofdpersoon inspreekt en waar ik dan wél weer heel blij van werd.

Meest gelezen

Toen vorig jaar dus bekend werd dat de acteur een nieuwe serie bij Netflix krijgt zette ik meteen een kring in mijn agenda - of nou ja, jeweetwel, een reminder in m'n telefoon. En nu is het dan eindelijk zo ver: het eerste seizoen van Flaked is vanaf morgen te zien op Netflix. Lief dat ze zijn bij de streamingdienst mocht ik de afleveringen alvast bekijken en me dus onderdompelen in vier uur Arnett-goddelijkheid.

Dit is wat ik te weten ben gekomen over Flaked:

> Er zit een boodschap in. Ik dacht dat ik het weekend uit zou komen met spierpijn van het lachen... maar nee. En dat bedoel ik niet slecht. Flaked is net als Love duidelijk geen doldwaze komedie, maar een semi-komedie waarin grotere onderwerpen worden aangekaart. Net als bij Love kampt de hoofrolspeler, Will Arnetts karakter Chip, met een alcoholverslaving, weet-ie even niet wat hij met z'n leven aan moet en zoekt hij troost in niet zo serieuze love interests. Voor wie dus heeft genoten van Love, plan dan dit weekend maar een binge-sessie Flaked in.

> Will Arnett laat zich van zijn serieuze kant zien. Als Gob in Arrested Development was hij natuurlijk hysterisch gek, maar Chip is juist een man met veel problemen die er vooral alles aan doet om zo cool mogelijk op andere mensen over te komen. Hij leidt als zelfhulpgoeroe AA-bijeenkomsten omdat-ie al jaren van de drank af zou zijn, maar intussen...

> De stem van Will Arnett. Sorry, maar die moet toch écht even een shout-out krijgen. Want die stem... DIE STEM! Alleen daarvoor wil je al die acht afleveringen op repeat zetten.

> Er zitten leuke gastrollen in de serie. Zo speelt Heather Graham de ex-vrouw van Will Arnett en schittert Kirstie Alley in een heerlijk gekke rol als de losbandige moeder van Chips beste vriend Dennis (gespeeld door David Sullivan).

> Flaked speelt zich af in Venice Beach. Wat al net zo'n coole vibe aan de serie geeft als bij Love het geval is. Hippe koffietentjes, gave winkels, strandhuisjes, fijne kleding... Er is eigenlijk geen mooier decor dan Venice Beach. Ook al zegt Chip zelf op een gegeven moment: 'Venice is turning to shit'.

> Er zit een heerlijke plot twist in de serie. En och, wat ben ik dol op plot twists. Ik kan je er niet te veel over vertellen, maar het heeft iets te maken met Chips love interest London (gespeeld door de prachtige Ruth Kearney)...

Kortom: gaat dat zien.

 

Het eerste seizoen van Flaked is vanaf morgen te zien op Netflix.

DIT zijn onze filmtips voor deze maand >