Esmée Denters is terug: 5 dingen die ze in de tussentijd heeft gedaan

Want waar wás ze eigenlijk?

Meest gelezen

Precies tien jaar geleden – ja, voel je maar even oud – brak Esmée Denters uit het niets door; ze werd onder de vleugels genomen door Justin Timberlake, zat op de bank bij Oprah en scoorde een wereldhit met Outta Here. Reminder:

Advertisement - Continue Reading Below

 
Oja, en déze ken je vast ook nog als de dag van gisteren:

Meest gelezen

 
Afijn. We weten allemaal: net zo snel als Esmée Denters in de spotlights kwam, glipte ze er ook weer uit. Tien jaar lang.

Tot nu dus, want ze staat straks weer in een (uitverkocht?) Ahoy. In de aanloop daarnaartoe kijkt ze in de serie De Weg naar Ahoy (te vinden op Maker's Channel) naar de afgelopen tien jaar. Waar is ze geweest, en wat heeft ze gedaan?

Alvast vijf dingen die ze dus in de luwte heeft uitgespookt.

1. Ze bleef gewoon muziek maken
In april 2009 lekte Outta Here, ruim een jaar later kwam Love Dealer met Justin Timberlake op YouTube. Tot en met 2011 ongeveer ging het muziek maken nog goed – haar samenwerking met Chipmunk, Until You Were Gone, kwam in de Britse hitlijsten nog binnen op nummer 3. Maar daarna was ze dus ehh... gone.

2. Ze verhuisde naar Londen
In 2011 pakte Denters haar koffers en vertrok ze naar Londen, maar grote dingen stonden er daar in ieder geval op muziekgebied niet te gebeuren. Het plan was een tweede album opnemen, maar de datum van verschijnen werd al snel uitgesteld, totdat het album gewoon helemaal niet meer kwam.

3. Ze brak met haar label
In 2013 liet ze via Facebook weten dat haar contract met Tennman Records ontbonden was. Jep, Justin Timberlake's label.

4. Ze was nog even op televisie in The Voice UK
En daar kwam ze best ver. Ze kwam uiteindelijk onder de hoede van will.i.am, maar ging er daarna in de eerste ronde van de knock-outfase uit.

 
5. Ze crowdfunde
Wat te doen bij gebrek aan een platenlabel of een televisieprogramma dat je wint? Crowdfunden. En dus geschiedde: Denters wilde een nieuw album op gaan nemen en wendde zich in 2015 tot crowdfunding om de financiële middelen op te halen, maar dit op zich slimme plan lukte niet: ze haalde maar 47% van het benodigde bedrag op. 

Zes keer is scheepsrecht? Laten we hopen in 't geval van Esmée Denters wel.

De eerste twee afleveringen van Op Weg naar Ahoy zijn vanaf nu op Maker's Channel te zien – elke donderdag om 16.00 uur staat daar weer een nieuwe aflevering klaar. Hieronder kun je alvast kijken:

Aflevering 1:

 
Aflevering 2:

 
Iets anders: 6 redenen waarom je de nieuwe Netflix-serie Flaked wil zien >