De onverwachte reden waarom Olivia Wilde niet Leo's vrouw mocht spelen in The Wolf of Wall Street

Oh Hollywood.

Iedereen die The Wolf of Wall Street heeft gezien, weet dat Margot Robbie WAANZINNIG was in haar debuutrol als Jordan Belforts knappe vrouw Naomi Lapaglia.

Maar wist je dat Olivia Wilde ook auditie heeft gedaan voor de rol? Ja, dat lees je goed. Maar de actrice vertelt nu tijdens de Howard Stern Show dat ze de rol niet kreeg, omdat ze 'te oud' was. FYI, tijdens de casting was Olivia 10 jaar jonger(!) dan Leonardo DiCaprio... Olivia vertelt:

Advertisement - Continue Reading Below

'In eerste instantie had ik gehoord dat ik 'too sophisticated' was, dus ik dacht nog: "Goh, dat klinkt aardig. Dat is prima feedback. Ik krijg de rol niet, maar ik ben in ieder geval sophisticated." Later kwam ik erachter dat ze eigenlijk hadden gezegd dat ik 'te oud' was.'

Sjonge. De rol ging toen naar Margot Robbie, die toentertijd 22 was, terwijl Olivia 28 was.

Zelfs nadat The Wolf of Wall Street uitkwam, hield Olivia Wilde haar kin omhoog en feliciteerde Margot Robbie met haar performance, 'because us girls stick together':

Meest gelezen

'Ik keek ernaar en dacht: "Ze is perfect!" I thought she kicked so much ass in that movie.'

Helaas is Olivia Wilde niet de enige actrice die te maken krijgt met de vreemde leeftijdseisen voor vrouwen in Hollywood. Ook Tina Fey, Maggie Gyllenhaal en Scarlett Johansson hebben zich hierover uitgesproken. Zo vertelde Maggie laatst aan The Wrap:

'Er zijn dingen die enorm tegenvallen als je actrice bent in Hollywood en ik verbaas me er iedere keer weer over. Ik ben 37 en er werd me recent nog verteld dat ik te oud was om de vriendin van een man van 55 te spelen. Eerst voelde ik me er rot onder, daarna werd ik boos en vervolgens moest ik lachen. Of ik er wanhopig van wordt? Nee. Er zijn op dit moment genoeg actrices die heel mooi werk leveren - ze spelen echte, gecompliceerde vrouwen. Ik kijk er eerder hoopvol uit naar iets fascinerends.'

Heel goed Maggie.