De reden waarom @sosadtoday zo ontzettend populair is

En artiesten als Katy Perry en Miley Cyrus fan van haar zijn.

Meest gelezen

Melissa wie? Voor iedereen die niet tot haar 312k Twittervolgers behoort; Melissa Broder is de vrouw achter het neurotische Twitteraccount @sosadtoday en het gelijknamige essayistische boek dat afgelopen maart uitkwam.

 

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meest gelezen

WAAROM DAN ZO SAD?
Broder begon drie jaar geleden met het posten van haar tweets. Een anoniem account dat begon als uitlaadklep voor haar worstelingen met paniekaanvallen, depressie en soms zelfmoordneigingen, heeft inmiddels een behoorlijke fanbase; van popartiesten als Katy Perry en Miley Cyrus; singer-songwriters Sky Ferreira en Frances Bean Cobain tot aan actrice Emma Roberts. Allemaal herkennen ze zich in Melissa’s voornaamste boodschap: niemand weet wat ze doen en als ze het wel weten, zijn het psychopaten.

 

WAAROM DAN ZO POPULAIR?
In een tijd waarin geheimen bijna zo goed als niet meer bestaan, wat valt er dan nog te delen? Blijkbaar ligt daar de kracht van @sosadtoday: een plek waar de gevoelige geest zich kan herkennen in de gedachten van Melissa. Een plek waar het even niet gaat over #thinspsiration, vijf manieren waarop je gelukkig kan zijn en hoe fit te worden binnen no-time, maar een plek waar twijfel is. Een existentiële twijfel over het leven en hoe dit inhoud te geven.

Haar realistische en daardoor grappig herkenbare tweets worden niet door iedereen gewaardeerd. ‘Depression is not a joke’, schreef Thought Catalog, een schrijversplatform, over @sosadtoday. En dat is zeker waar. Maar de lichtelijk depressieve quotes van Melissa Broder weten je juist door haar zwarte ongenuanceerde humor aan het lachen te brengen. 

 

 

 

MEER?
@sosadtoday

 

Bron: ELLE.com

Tja, hoe mail je iets vriendelijks zonder smiley's en uitroeptekens te gebruiken? >