De 12 grootste momenten op Twitter van het afgelopen decennium

Happy Birthday @Twitter!

Meest gelezen

Het sociale medium Twitter viert alweer zijn tiende verjaardag. En dat kan natuurlijk niet zonder een fijne terugblik op enkele hoogtepunten uit het afgelopen decennium, waarin Twitter de wereld eigenhandig in de ban kreeg van apenstaartjes, hashtags en favorites.

Op een rij: de 12 grootste momenten in pop cultuur waarbij Twitter een grote rol speelde.

1. 2007: FoxDrive was de eerste show ooit die een tv-uitzending live tweette, wat de grondslag legde voor de moderne manier van televisiekijken en interactie tussen fans tijdens live events op televisie.

Advertisement - Continue Reading Below

 
2. 5 november, 2008: Barack Obama werd verkozen als de eerste African American president van de Verenigde Staten en werd ook meteen de eerste Amerikaanse president ooit die een Twitteraccount had.

Meest gelezen

 
3. 16 april, 2009: Ashton Kutcher versloeg CNN door als eerste account een miljoen volgers te verkrijgen en Oprah Winfrey verstuurde haar eerste tweet.

Advertisement - Continue Reading Below

 
4. 12 september, 2010: Lady Gaga arriveerde bij de MTV Music Awards in de beroemde jurk van rauw vlees, die uitvoerig werd besproken in Twitterdebatten. De zangeres was het onderwerp van  92.000 Tweets per minuut. Zangeres Cher, die haar ‘vleestas’ vasthield, het onderwerp van 71.000 Tweets per minuut.

Advertisement - Continue Reading Below

 

 
5. 28 augustus, 2011: Beyoncé brak een Twitterrecord toen ze tijdens de MTV Video Music Awards bekendemaakte in verwachting te zijn. Het blije nieuws genereerde 8.868 tweets per seconde, een record voor een event op dat moment.

 
6. 2012: Psy's ‘Gangnam Style’ was een van de meest populaire liedjes (en dansen) van 2012 die een gekte creëerde en 18 miljoen keer werd genoemd op Twitter, alleen al in dat jaar.

 
7. 22 juli 22, 2013: Royal baby nieuws! Prins William en Kate Middleton verwelkomen hun eerste kind, Prins George Alexander Louis. Het nieuws werd gebracht op het officiele Twitteraccount van Clarence House en genereerde 2 miljoen benoemingen op Twitter binnen een uur nadat de baby was geboren.

Meest gelezen

 
8. 2 maart, 2014: Oscar-host Ellen DeGeneres snapped een celeb-packed selfie, met Jennifer Lawrence, Brad Pitt, Meryl Streep, Julia Roberts, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie en meer grote sterren. De foto brak Twitter op zijn weg naar het behalen van de status ‘meest gedeelde tweet in de geschiedenis’.

Advertisement - Continue Reading Below

 
9. 25 februari, 2015: Lady Gaga gebruikte Twitter om haar rol in American Horror Story seizoen 5 bekend te maken. Het gevolg was dat American Horror Story-fans, die zo’n beetje de meest actieve twitteraars zijn onder de tv-fans, de krachten bundelden met Lady Gaga-fans. En met Gaga als de op 5 na meest gevolgde personen op Twitter kun je je wel voorstellen wat dat teweeg bracht.

 
10. 1 juni, 2015: De wereld leered Caitlyn Jenner kennen via Twitter. In slechts vier uur tijd bereikte ze de magische 1 miljoen volgers, een record dat rechtstreeks het Guinness Book of World Records inging.

 
11. 30 augustus, 2015: de 2015 MTV Video Music Awards was het meest getweette programma sinds het verkeer en de activiteit rondom tv-porgamma’s werd gemeten. In de VS tweette 2,2 miljoen twitteraars 21,4 miljoen tweets over de awardshow. Het drukste moment was toen Kanye West aankondigde zich verkiesbaar te willen stellen om president van de VS te worden. 247,525 tegelijkertijd was de peek, waarbij de hashtag #Kanye2020 veelvuldig werd gebruikt.

 
12. 28 februari, 2016: Leonardo DiCaprio’s allereerste Oscar was een feit. Eindelijk! En Twitter leefde mee. Het nieuws genereerde meer dan 439.000 tweets per minuut en dat maakte het de meest getweete minuut van een Oscar-uitzending ooit.

 
Op naar een nieuw decennium van popcultuur. Plop!

Bron: HapersBazaar.com