Tip: 3 modeboeken om in te duiken

Wat te doen met je lange vrije weekend? Pak eens een boek. Deze drie juweeltjes zijn redactiefavoriet van het moment.

Meest gelezen

GESPOT IN COPENHAGEN
Het Deense label Ganni zet vrouwen die het label inspireren in het zonnetje. In het fotoboek Girls vind je features van negentien vrouwen met verschillende achtergronden (van catwalkmodel tot actrice) en krijg je een kijkje in hun dagelijks leven – in Copenhagen uiteraard. Een reis door de wereld van Ganni, door verschillende seizoenen en collecties.

> GANNI Girls, € 14 via ganni.com

Advertisement - Continue Reading Below

 
COCO’S DROOM
In de kinderboekenreeks Little People, Big Dreams (Frances Lincoln Children’s Books) spelen uitzonderlijke personen, die klein zijn begonnen, de hoofdrol. Coco Chanel speelt de hoofdrol in het eerste boek. Ze groeide op in een weeshuis, waar ze een genie met naald en draad bleek. Later verdiende ze haar geld als cabaretzangeres en hoedenmaakster. Uiteindelijk maakte ze haar grootste droom waar en werd ze een iconische modeontwerpster.

Meest gelezen

> Coco Chanel, € 14,49 via bol.com

 
30 JAAR MISS CAMPBELL
Van een ander kaliber: het genummerde en gesigneerde boek Naomi Campbell. Voor de liefhebber (want: € 1500), maar wát een prachtboek heeft Taschen weer gemaakt. Het 368-pagina’s tellende koffietafelboek is met recht een collector’s item en neemt je mee door de indrukwekkende carrière van het supermodel. Miss Campbell heeft 1000 exemplaren met de hand gesigneerd, het artwork komt van de hand van Allen Jones.

> Naomi Campbell, € 1500 via taschen.com