ELLE test inspirational quotes: deel 1 - luisteren naar de wind

'Mijn inner silence? Die heb ik achtergelaten in 2002, toen ik mijn 1-persoonappartement in de Jordaan verliet voor het ‘gezins’-huis in Westerpark.'

Meest gelezen

Inspirational quotes: ze zijn er al een tijdje (voornamelijk op Instagram), en 't lijkt dat ze niet van zins zijn weg te gaan. Scroll een willekeurige feed door en je wordt er mee om de oren geslagen, maar wat we ons nu weleens afvragen: welke quotes zijn echt wat waard, en welke zijn regelrecht gebakken lucht, in wat voor een leuk font je de spreuk ook giet?

We gaan 't testen. Maria de Wit bijt 't spits af, met een wijs citaat van Kelly Rutherford.

Advertisement - Continue Reading Below

🌿

A post shared by Kelly Rutherford (@kellyrutherford) on

Meest gelezen

 

Listen to the wind, it talks.
8.17 uur. IK KAN NIKS HOREN, WANT ER ZIT EEN BANAAN MUTS OVER MIJN OREN. Die wind, lieve @kellyrutherford, is vooral KOUD. Vind je het goed als ik de rest van de dag binnen blijf, ramen dicht en de gure wind(kracht 4) buiten laat?

Listen to the silence, it speaks.
06.43 uur. Lastig, @kellyrutherford. Zoon van 3 in de ‘waarom’-fase is beland en heeft geen uitknop. Dochter van 1 zit in een (OeiIkGroei-)sprong en, nou, dan weten de moeders wel wat ik bedoel.

Oh, je bedoelt mijn inner silence @kellyrutherford? Die heb ik achtergelaten in 2002, toen ik mijn 1-persoonappartement in de Jordaan verliet voor het ‘gezins’-huis in Westerpark. De rust-in-mezelluf vind ik - met een beetje geluk - vanavond, rond de klok van 20.00/20.30, met manlief (als-ie zijn mond kan houden) en een heel stil glas Pinot Noir van Domain Antugnac uit 2013. (Topwijn, dat spreekt. Verhip. Er spreekt wel iets. Niet vergeten te luisteren.)

Listen to your heart, it knows.
12.42 uur. Ik luister naar mijn maag. Die knort. Al een half uur te lang. Mijn hart? Bonst van verlangen. Naar een goddelijk broodje Malu*.

Luister ‘ns ff.
Het is 17.03 uur. Mijn oren tuten. Niet van de wind. Noch van de stilte. Wel van de to do-lijst die door mijn hoofd ratelt. Zo’n eindeloos lange, u kent ‘em wel. Weet je wat, @kellyrutherford, ik slinger zo mijn computer uit en werp mijn oren in de wind op weg naar heel veel waaroms.

*’n Broodje Malu bestaat uit een Frans stokje (liefst wit), rijkelijk belegd met avocado, kipfilet, tomaat en onder dat alles een gezonde hoeveelheid Zaanse mayonaise.

Alvast 6 inspirational quotes waar we echt al klaar mee zijn, want het is gewoon niet waar >