Dit is dus de reden waarom je je ogen dichtdoet als je kust

Het is dus niet alleen omdat oogcontact heel awkward is.

Je ooit afgevraagd waarom we met onze ogen dicht kussen? Psychologen Polly Dalton en Sandra Murphy deden er onderzoek naar.

Het onderzoek, gepubliceerd in de Journal of Experimental Psychology: Human Perception and Performancetoont aan dat we ze niet alleen dichtdoen omdat 't behoorlijk awkward is om elkaar de hele tijd aan te kijken. Er is ook nog een biologische reden voor: het is gewoon minder lekker met je ogen open.  

Advertisement - Continue Reading Below

 

In het onderzoek vroegen Dalton en Murphy aan een groep mensen om verschillende opdrachten te maken waarin ze naar letters moesten zoeken. Terwijl ze dit deden, kregen ze een vibrerend apparaat tegen hun handen. De onderzoekers kwamen erachter dat de groep mensen bij de moeilijkere opdrachten minder van de vibraties voelden, omdat hun ogen drukker bezig waren en hun brein daarop gefocust was.

Als we kussen, reageren we hetzelfde: wanneer je je ogen open hebt, ben je meer afgeleid van wat je met je mond voelt, omdat je ogen dingen registeren waar je aandacht ook naartoe gaat. Kortom, we sluiten onze ogen automatisch om ons echt te kunnen focussen op het goede gevoel van een kus.

 

Wat betekent dit nu weer, Justin Bieber en Selena Gomez? >