Deze nieuwe website vertelt je of je partner vreemdgaat via Tinder

Oe...

Lees je op het web ook al die horrorverhalen van mensen die erachter kwamen dat hun lief via Tinder een scheve schaats reed? Juist. Vast weleens zien langsgekomen.

Welnu, het komt blijkbaar vaker voor dan we denken, en daarom besloten een stel slimme mensen een foefje te bedenken waarmee je Tinder-cheaters kunt pakken.

Mogen we je voorstellen aan de nieuwe website, Swipebuster, die vorige week live is gegaan. De website rekent $4.99, waarmee je drie zoekacties kunt uitvoeren. Je typt de voornaam, leeftijd en het geslacht van degene die je wilt onderzoeken in en laat dan weten in hoeverre je denkt dat hij of zij op Tinder zit. 

Advertisement - Continue Reading Below

In een paar seconden laat de website je vervolgens de resultaten zien, incluis profielfoto's, de laatste keer dat hij of zij heeft ingelogd en of er naar mannen of vrouwen wordt gezocht (of allebei). Het toont daarnaast zelfs resultaten van een bepaald geografisch gebied. Wow...

Volgens Vanity Fair is Swipebuster helemaal legaal bezig, omdat het gewoon publieke informatie van gebruikers gebruikt. Gevaarlijk wel, dat iedereen dat zomaar vrijgeeft. De maker van Swipebuster vertelt dan ook aan het tijdschrift:

Meest gelezen

'There is too much data about people that people themselves don't know is available. Not only are people oversharing and putting out a lot of information about themselves, but companies are also not doing enough to let people know they're doing it.'

Yikes, oppassen dus.

Een woordvoerder van Tinder heeft ook gereageerd tegen Vanity Fair, en bevestigt inderdaad dat er veel informatie te vinden is over hun gebruikers, maar dat dat dan juist ook de bedoeling van de dating app is:

'Searchable information on the Web site is public information that Tinder users have on their profiles. If you want to see who's on Tinder we recommend saving your money and downloading the app for free.'

 

Intussen geeft Kylie Jenner je nachtmerries met déze bizarre, nieuwe cover >