Er is wetenschappelijk nieuws over de bitchy resting face

Dit is waarom je je dus helemáál niet schuldig hoeft te voelen over je 'chagrijnige' blik...

De wetenschap heeft weer eens een interessant onderwerp gekozen om zich op te richten, te weten: de bitchy resting face - de blik van verveling en afkeur die automatisch op je gezicht en... nouja, je normale resting face.

Pas in oktober 2015 werd de bitchy resting face een ding in de wetenschap, en nu lijken ze weer iets nieuws over de gezichtsuitdrukking te hebben gevonden: 't fenomeen komt in alle culturen voor.

Advertisement - Continue Reading Below

In een onderzoek, gedaan door de Ohio State University, reageerden Engelsen, Spanjaarden, Chinezen en Amerikanen op negatieve gevoelens allemaal met wat researchers de 'Not Face' noemen. Het onderzoek werd geïnspireerd door Charles Darwins theorieën, die zeggen dat het uiten van agressie en gevaar belangrijk waren voor het voortplanten en voortbestaan van het menselijk ras.

Researchers onderzochten de gezichten van de deelnemers frame by frame, dus milliseconde per milliseconde, en daaruit bleek dus dat drie spiergroepen bij ieder hetzelfde bewogen: gefronste wenkbrauwen, geheven kin en tegen elkaar gedrukte lippen. Dit, ongeveer:

Meest gelezen

 

De onderzoekers concludeerden dat de Not Face wordt gebruikt als vervanger van woorden. Onderzoeker Alex Martinez:

'Zo ver we weten, is dit de eerste keer dat we bewijs vinden dat de gezichtsuitdrukkingen die we gebruiken bij een moreel negatief oordeel universeel zijn.'

Kortom: de bitchy resting face is een 'taal' die iedereen spreekt.

Cheryl Cole heeft een nieuwe tattoo voor Liam Payne (!) laten zetten >