Amy Schumer haalt flink uit naar Glamour omdat ze in hun 'plus-size' uitgave staat

Amy Schumer is namelijk NIET plus-size, mensen.

Meest gelezen

De Amerikaanse Glamour heeft een flinke misser gemaakt. Het tijdschrift heeft een speciale plus-size editie uitgebracht, waar alvast één actrice helemaal niet blij mee is: Amy Schumer.

Amy stond op de pagina's genoemd als één van de 'plus-size vrouwen die inspireren', en daar heeft de actrice éven wat over te zeggen. Want eh, heeft Amy niet gewoon maat 38???

Op Instagram laat Amy Schumer weten:

Advertisement - Continue Reading Below

'Ik vind dat er niets mis is met plus-size. Prachtige, gezonde vrouwen. Plus-size wordt iemand vanaf maat 44 genoemd in Amerika. Ik zit tussen een maat 38 en 40 in. Glamour heeft me in hun plus-size nummer gezet, zonder dat aan me te vragen of het me te laten weten, en dat voelt gewoon niet juist. Jonge meisjes die mijn lichaamstype zien en denken dat dat plus-size is? Wat denken jullie ervan? Ik vind het niet cool Glamour, niet glamourous.'

Meest gelezen

 
Op Twitter barstte meteen al een flinke discussie los:

 

 
En de hoofdredacteur van de Amerikaanse Glamour, Cindi Leive, moest op een gegeven moment wel zelf reageren en krabbelde toch een beetje terug...:

 

Advertisement - Continue Reading Below

 

 

 

 
Vorig jaar won Amy Schumer nog Glamours Trailblazer Award tijdens hun Women of the Year-uitreiking. Toen zei de actrice in haar speech:

'I'm probably like 160 pounds right now. And I can catch a dick whenever I want.'

Jep, laten we gewoon maar eindigen on that note: